'Binlerce göçmen çocuk gözaltında cinsel istismara maruz bırakıldı'

'Binlerce göçmen çocuk gözaltında cinsel istismara maruz bırakıldı'

ABD'de ailelerinden ayrı olarak gözaltında tutulan binlerce göçmen çocuğun ve gencin cinsel istismara ve tacize maruz bırakıldığı açıklandı.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Dairesi (HHS) belgelerine göre, son 4 yılda aileleri tarafından refakat edilmeyen gözaltındaki binlerce göçmen çocuğun cinsel istismar edildiği belirtildi.

Axios internet haber portalının Cumhuriyetçi Kongre üyesi Ted Deutch’ın ofisinden edindiğini açıkladığı belgelerde, Ekim 2014-Temmuz 2018 arasında HHS’ye bağlı Mülteci Yerleştirme Ofisi’ne 4556, ABD Adalet Bakanlığı'na da 1303 cinsel istismar ve taciz şikayeti yapıldığı ifade edildi.

'OLANLAR HAKKINDA CEVAP VERİLMELİ'

Kongre üyesi Deutch, “Bu davranış gerçekten aşağılık ve iğrenç. Bu olay, HHS’nin bu iddialar üzerine neler yaptığı ve göçmen çocukların tutulduğu merkezlerde neler olup bittiği hakkında cevap vermesi gereken soruların başlangıcıdır” dedi.

HHS Sözcüsü Caitlin Oakley de yaptığı açıklamada “Bunlar, zor şartlar altındaki savunmasız çocuklar ve Mülteci Yerleştirme Ofisi her bir çocuğa azami özen gösterilerek davranılması gerektiği sorumluluğunu biliyor. Herhangi bir suistimal, cinsel istismar veya ihmal iddiası ciddiye alınarak soruşturma ve yanıt vermek için hızla hareket edilmektedir” ifadelerini kullandı.