Bingöl'de cıvadan etkilenen çocuk sayısı 100'e çıktı

Bingöl'de cıvadan etkilenen çocuk sayısı 100'e çıktı

Bingöl'deki Merkez Sancak İlk ve Ortaokulu'nda cıvadan etkilenen öğrenci ayısının 100'e çıktığı bildirildi. Öğrencilerden 7'sinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Bingöl'de Merkez Sancak İlk ve Ortaokulu'nda açıkta bırakılan cıvadan etkilenen çocuk sayısı 100’e çıkarken, 7 çocuğun yoğun bakımda tutulduğu ve hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi.

Mezapotamya Haber Ajansı'na göre Bingöl'de Merkez Sancak İlk ve Ortaokulu'nda 16 Eylül günü 47 öğrenci, 5 öğretmen, 1 okul çalışanı, okul laboratuarında açıkta bırakılan cıvadan dolayı zehirlendi. Cıvadan etkilenen 47 öğrenci, 5 öğretmen ve 1 okul çalışanın tedavisi sürerken, cıvadan etkilenen çocukların sayısı 100’e çıktı.

7 ÇOCUK YOĞUN BAKIMDA

Okul dolabında buldukları cıvayı oyun hamurunun içine yerleştirip eve götüren çocukların aile bireylerinin de cıvadan etkilendiği öğrenildi. Zehirlenen çocukların 7’sinin Elazığ Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olduğu, kemoterapi gördükleri ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtilirken, 93 kişinin ise Bingöl’de çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam edildiği öğrenildi.