Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem: Bir kişi yaşamını yitirdi

Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem: Bir kişi yaşamını yitirdi

Bingöl Karlıova'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, göçük altından şu ana kadar 7 kişinin çıkarıldığı belirtilirken, bir korucunun hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bingöl Karlıova merkezli; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ'dan da hissedilen 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle jandarma nöbet kulesi çöktü, 2'si' güvenlik görevlisi toplam 9 kişi yaralandı. Göçük altında kalan bir korucu ise yaşamını yitirdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıklamasına göre, 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nin ilk açıklamasında ise depremin büyüklüğü 5,9 olarak ifade edilirken, daha sonradan 5,8 olarak revize edildi.

İşte depremin ardından yaşanan gelişmeler:

'BİR KORUCU GÖÇÜK ALTINDA'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir" dedi.

Güncel durumu aktaran Soylu, şu bilgileri paylaştı:

- Yedisu ilçesi elmalı köyünde bir ev, umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok.

- Yedisu Dinarbey köyünde 1 ev yıkılmış, can kaybı bilgisi yok.

- Yayladere Güneşlik Karakolu'nda önemsiz sayılabilecek çatlak mevcut.

- Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı.

- AFAD, Jandarma ve UMKE Ekipleri sevk edildi.

- Köylerimizde tarama devam etmektedir.

- Tunceli, Muş, Elazığ, Erzincan valilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde deprem hissedildi ancak hasara yönelik ihbar yok.

- Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor.

ARTÇI DEPREMLER MEYDANA GELİYOR

Bingöl Karlıova'da artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre Bingöl Karlıova'da 18.09'da 4,7 büyüklüğünde, 18.25'te 3,5 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

BAKANLAR BİNGÖL'E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek.

BİNGÖL VALİLİĞİ: 7 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILDI

Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı. Valilik ayrıca, göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"14 Haziran 2020 tarihinde saat 17.24’te Merkez üstü Bingöl/Karlıova-Yedisu arası Kaynarpınar Köyü olan 5.7 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Saat 18.50 itibarı ile; Bingöl İl Merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma meydana gelmemiştir. İlimiz Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar Köyü Jandarma Karakolunda 2 adet nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. Bu kulübelerden her birinde birer güvenlik korucusu olmak üzere 2 güvenlik korucumuz göçük altında kalmış, bunlardan bir güvenlik korucumuz arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer korucumuzun kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Karlıova/Kayarpınar köyünde biri çocuk olmak üzere 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Bir çocuk göçük altından kurtarılmış olup diğer vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Yedisu ilçemiz Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı belirlenmiştir. Dinarbey- Malkoç yaylasında da 2 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Yedisu/Elmalı köyümüzde de 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp hastaneye sevk edilmiştir. Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD’dan arama-kurtarma araçları ve personelleri sevk edilmiştir. Ayrıca, Erzurum, Diyarbakır, Muş, Malatya ve Tunceli illerimizden de arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıkmıştır."

DEPREM SONRASI BÖLGEDEN GÖRÜNTÜLER

BİR KORUCU HAYATINI KAYBETTİ

Bingöl Valiliği, Karlıova/Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan güvenlik korucusunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, "Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan Güvenlik Korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA