Binali Yıldırım'ın kardeşi Kızılay'a kayyum atandı

Binali Yıldırım'ın kardeşi Kızılay'a kayyum atandı

Olağanüstü Genel Kurul'a gitme süreci yargıya taşınan Türk Kızılayı'na aralarında Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım'ın da bulunduğu bir ekip kayyum olarak atandı.

Türk Kızılayı'nı Olağanüstü Genel Kurul'a götürmek üzere atanan kayyumlar arasında Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım var.

Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, bugün verdiği kararla Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım'ı kayyum atadı. Mahkeme, olağanüstü genel kurulun yapılıp sonlandırılması için de tedbir kararı verilmesine hükmetti.

'ADALETE GÜVENİYORUZ'

Gelişmeleri değerlendiren Türk Kızılayı Ankara Kavaklıdere Şubesi Başkanı Gültekin Çağrı Karapınar, "Kapatılan şubeler aktif olarak çalışan ve Türk Kızılayı'na da ciddi manada topladığı bağışlarla dinamik bir güç katan şubelerdi. Yanlış olduğuna inandığımız şube kapatmaları kararında, tepkimizi hukuki olarak ortaya koyduk. Türk adaletine güveniyoruz. Türk Kızılayı'nı hak ettiği seviyeye taşımanın milli bir görev olduğu inancındayız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bir süre önce 700 olan şube sayısının 200'e düşürülmesi kararını usülsüz bulan şube başkanlarının Olağanüstü Genel Kurul talebiyle süreç başlatıldı. Genel merkezin yeterli sayıya ulaşan ihtarnameleri dikkate almadığı gerekçesiyle, konu yargıya taşındı.