Binali Yıldırım'dan seçim değerlendirmesi: Halkın ekonomik kaygıları ağır basıyor

Binali Yıldırım'dan seçim değerlendirmesi: Halkın ekonomik kaygıları ağır basıyor

AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, halkın yerel seçimlerden çok ekonomik kaygıları gündemine aldığını itiraf etti.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 31 Mart yerel seçimlerinde halkın kendisine güveninin tam olduğunu öne sürdü. Yıldırım, seçimlerin halkın gündeminde çok da yer kaplamadığını, ekonomik kaygıların daha ağır bastığını da ifadelerine ekledi.

Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin yazısından ilgili kısımlar şöyle:

'BİNALİ YILDIRIM NE SÖYLERSE YAPAR DİYORLAR'

"Bu kadar önemli görevlerden sonra ‘İstanbul’a aday olmanız iyi oldu’ diyen var mı?” diye soruyorum. “İnsanların konuşmalarında böyle bir güven duygusu içinde olduklarını görüyorum. Kimsenin kafasında ‘Yapabilir mi, yapamaz mı? Söyledikleri acaba gerçek olur mu, olmaz mı?’ diye bir tereddüt yok. ‘Binali Yıldırım ne söylerse yapar’ diyorlar” diye karşılık veriyor.

'EKONOMİK KAYGILAR AĞIR BASIYOR'

Binali Yıldırım 1994’ten beri meydanlarda. O nedenle bu seçim kampanyasına ilişkin gözlemlerini soruyorum. “Seçime 1 aydan az kaldı ama çok da seçim havasında görmüyorum insanları” diye karşılık veriyor. Ekonomik kaygıların ağır bastığını ifade ediyor. Araya girip MHP seçmeninin yaklaşımını soruyorum. MHP seçmeninin ilgisinden memnun. “Müthiş bir ilgileri var, müthiş bir kabullenme var. Zerre kadar tereddütleri yok MHP yönetiminin. MHP tabanı fevkalade yanımda duruyorlar, çok güzel destek veriyorlar. İki yaka bir sevda diye bir slogan üretmişler. Çok hoşuma gitti. İttifak sağlam” diye karşılık veriyor.

'ORTAK MİTİNG ÖNEMLİ' GÖRÜŞÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortak miting yapacakları yerlerin başında İstanbul geliyor. Binali Yıldırım, ortak mitingin “cumhur ittifakının tabanda daha fazla kaynaşmasına, ittifakın ruhuna ve seçimlere yansımasına ciddi faydası olacağı” düşüncesinde.