Binali Yıldırım'dan İstanbul adaylığı yorumu: Kader

Binali Yıldırım'dan İstanbul adaylığı yorumu: Kader

AKP'nin yerel seçimlerde İstanbul adayı olacağı konuşulan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, "Kaderde varsa bundan kaçış yok" dedi.

AKP'nin İstanbul adayı olacağı konuşulan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, adaylık süreciyle ilgili "kader" açıklaması yaptı.

Hakkında konuşulanları tebessüm ederek izlediğini söyleyen Yıldırım, İstanbul adaylığı için  "Kader çizgimizde ne varsa onu göreceğiz, bundan kaçış yok" dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan Yıldırım şöyle konuştu:

"Bunlar benim dışımda konuşuluyor. Ancak, ben ömrü hayatımda makamların en yükseğinin, milletin gönlündeki makam olduğunu düşünüyorum; bakışım hep bu olmuştur. Ben 3 sefer görevi bıraktım, 4 sefer göreve tekrar döndüm, hiçbir hayal kırıklığı, umutsuzluk filan yaşamadım. Millet bize fırsat verir, imkan verirse çalışırız, tamam derse de orada da bırakmasını biliriz. Yani devlet umuru neyi gerektiriyorsa o yapılır."

'OLAYLAR ÖYLE GELİŞTİ'

Yıldırım siyasi kariyeriyle ilgili soruya "Talep eden olmadım, olaylar öyle gelişti" diye cevap verirken, "Bu benim için büyük bir mutluluk vesilesi. Yani vatandaşımız bir yerde ihtiyaç duyuyorsa bize, partimiz de bu ihtiyacı görüyorsa, bu millete, ülkeye hizmet için büyük bir fırsattır. Yani ben bunun kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yani bazen nefsimize ağır gelse de memleket meselesi deyip her şeyi bir kenara bırakmalıyız, bunu herkes yapabilmeli diye düşünüyorum" yorumunda bulundu.