Binali Yıldırım kabullenemiyor: Sonuçları kabul ettiğim doğru değil

Binali Yıldırım kabullenemiyor: Sonuçları kabul ettiğim doğru değil

AKP’nin İstanbul seçimlerindeki kaybeden adayı Binali Yıldırım, ‘İstanbul ile ilgili sonucu kabullendiğim ve o defteri kapattığım yönündeki yargılar kesinlikle doğru değil’ şeklinde konuştu.

AKP’nin İstanbul seçimlerindeki kaybeden adayı Binali Yıldırım seçimlere ve olası YSK kararına ilişkin konuştu.

Habertürk’te Sevilay Yılman’a konuşan Yıldırım, “İstanbul ile ilgili sonucu kabullendiğim ve o defteri kapattığım yönündeki yargılar kesinlikle doğru değil. Yapmış olduğum açıklamada da gayet net bir biçimde belirttim bunu ama demek ki kendimi tam ifade edememişim” dedi.

Binali Yıldırım, “Şu anda devam eden bir hukuki süreç var. YSK’nın ne karar vereceğini ne ben biliyorum ne de siz! Bir de benim bir fıtratım var biliyorsunuz. Ben bu sürecin bir öznesi olarak; ‘Binali Yıldırım yargıyı etkilemeye çalışıyor’ gibi bir algının oluşmasını istemediğimden kenarda sakin bir biçimde Yüksek Seçim Kurulu’nun kararını bekliyorum” diyerek, “Bakın… 8.5 milyon oy içerisinde sadece yüzde 10’u sayıldığında aradaki fark 29 bin 500’den 13 bine iniyor ise, 8.5 milyon oyun sayılması halinde sonuç ne olurdu? Sonucun değişmemesi mümkün müydü?’ Bir aday olarak bulunduğum ortamda merakları gidermek adına iptal oyların tekrar sayımı ile karşımıza çıkan sayısal tablo nedeniyle bu paradoksa dikkat çektiğim halde kamuoyunda ‘Binali Yıldırım seçimin sonucunu kabullenmiş ve İstanbul’la ilgili defteri kapatmış’ yorumları doğru değil!” şeklinde konuştu.