Binali Yıldırım 'İSPARK nasıl zarar eder kafam almıyor' demişti, eski çalışan yolsuzlukları tek tek anlattı

Binali Yıldırım 'İSPARK nasıl zarar eder kafam almıyor' demişti, eski çalışan yolsuzlukları tek tek anlattı

Geçtiğimiz günlerde İSPARK'taki yolsuzluklarla ilgili AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 'İSPARK nasıl zarar eder kafam almıyor' demişti. İSPARK'ta 12 yıl boyunca çalıştığını ifade eden bir yurttaş, İSPARK'taki yolsuzlukları anlattı. İSPARK çalışanı, katrilyona dayanan yolsuzlukla ilgili herhangi bir sorumlunun görevden alınmadığını dile getirdi.

İleri Haber

Geçtiğimiz günlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir programda, İSPARK'ın gelirlerindeki büyük kayıp ile ilgili, 'İSPARK nasıl zarar eder kafam almıyor' demişti.Bir sokak ropörtajında 12 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İSPARK'ta çalıştığını belirten bir yurttaş İSPARK'taki yolsuzlukların bir kısmını tek tek anlattı. Eski çalışan İSPARK'ta yapılan yolsuzluklarla ilgili sorumlu müdür ve şeflerin görevlerine devam etiğini ve bu konularla ilgili mahkemelik olduğunu, karakola ifade vermeye gittiğini ekledi.

'6 SENE BOYUNCA AYNI ŞEKİLDE YOLSUZLUK YAPILDI'

İSPARK personeli olarak çalıştığını ifade eden yurttaş, 2011 ila 2016 yılları arasında İSPARK'ın personellerinin kullandığı el terminali sistemine geçildiğini belirterek, "Mesela, misal veriyorum, sadece temsili konuşuyorum, ciro 500 TL ise akşam olduğu zaman, Z raporu alındığı zaman, bu sistemden çıkarılıyor, ciro 50 TL'ye, 100 TL'ye düşürülüyor, yani bu 300 TL de olabilir, 3 bin TL de olabilir, ciro olarak bakmayın olaya, burada 6 sene boyunca her gün bu sistem üzerinden bu şekilde bir usulsüzlük yapıldı. Bununla ilgili olarak İSPARK'ın başında bulunan şeflerden hiçbiri, her gün denetime gelen denetim personellerinden hiçbiri, denetim şefi, denetim koordinatörü, bölge müdürü, bölge şefi, işletme müdürü, bir tane müdür bu konuyla ilgili olarak görevden alınmadı ve bunu rakama vurduğunuz zaman katrilyona dayanan bir rakam yapıyor" diye konuştu.

'KIYAFETLERLE, TEMİZLİK MALZEMELERİYLE ALAKALI GÖSTERİLEN GİDERLER AKILLARA ZARAR'

Eski çalışan, "İSPARK'ta mesela personellere kıyafet yazılıyor, ayakkabı yazılıyor, ayakkabının gideri kaç para gösteriliyor biliyor musunuz? 300 TL civarında. Bu milletin parası, bu milletin parası, bu ümmetin parası. 12 yıl çalıştım 14 yıldır böyle. Türkiye'deki imalatçılara ayakkabıyı çıkarıp gösterdiğin zaman, ihaleye açılsa bunu Türkiye'de 30 TL'ye 20 TL'ye yapacak, diyelimki 50 TL'ye yapacak binlerce insan var, binlerce esnaf var. Senede iki sefer İSPARK personeline ayakkabı veriliyor, İSPARK'ta çalışan  2 bin kişi var. Vurgunun büyüklüğüne bakın. Keza bu kıyafetlerle alakalı, temizlik malzemeleriyle alakalı gösterilen giderler akıllara zarar" şeklinde konuştu.