Binali Yıldırım HDP seçmeninden oy istedi

Binali Yıldırım HDP seçmeninden oy istedi

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım, HDP ile ilgili açıklamalar yaptı. Yıldırım, HDP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde şehirde aday göstermediğini hatırlatarak seçmenden oy istedi.

Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’ya konuşan AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, HDP hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım ayrıca, "31 Mart referanduma dönüştü. Adaylar konuşulsaydı, adayları mukayese etme imkanı olsaydı çok daha farklı bir sonuç doğurabilirdi" sözlerini 31 Mart’ın referanduma dönüştüğünü savundu.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarının devamı şöyle:

‘HDP’NİN KÜRT OYLARINI PAZARLAMASI DÜRÜST DEĞİL’

“Hep şunu söyledik: Biz bir genel seçime gitmiyoruz. İstanbul’un seçimini yapıyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye gönül verirse versin, İstanbul’un geleceği için, evlatlarımızın geleceği için herkesten destek istiyoruz. Buna HDP’ye oy verenler de dahil. Benim dediğim şu: HDP aday göstermediğine göre, HDP’lileri bağlayacak bir şey yok. Pekâlâ beni destekleyebilirler. Geçmişte de bugün de AK Parti HDP’yle birlikte bölgeden Kürt vatandaşlarımızdan en fazla destek alan partidir. Bu yüzden ben HDP’nin Kürtlerin oylarını pazara çıkarmasının çok dürüst bir iş olmadığını düşünüyorum. Pazarlık yapılmasının siyaseten de etik olmadığını düşünüyorum. HDP ile Kürtleri birbirinden ayırmak lazım. HDP, bölücü terör örgütü ile arasına mesafeyi bugüne kadar koyamadı.”

ERDOĞAN HDP OYLARI HAKKINDA NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, Millet İttifakı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Seçim sloganlarını Pensilvanya belirliyor, aday listelerine Kandil'den müdahale ediliyor. Kimin kime oy vereceğine, nerede aday olacağına eş başkanlar bölücü örgütten karar veriyor. Biz MHP ile Cumhur İttifakı'nı kurduk ya, bunlar da hemen bir başka ittifak peşine düştüler. Zillet ittifakı. Masanın üstünde adı iyi ama kendi pek karışık bir partiyle, mirasyedi bir partiyle pazarlık var. Ama asıl pazarlık masanın altında yürüyor. PKK'nın güdümündeki HDP'yle pazarlık yapılıyor." ifadelerini kullanmıştı.