Binali Yıldırım: Belki bir 25 yıl sürecek dönem hedefliyoruz

Binali Yıldırım: Belki bir 25 yıl sürecek dönem hedefliyoruz

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım basın toplantısı düzenledi. İstanbul adaylığı hakkında konuşan Yıldırım, istifa sorusuna da yanıt verdi.

TBMM Başkanı iken, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oln Binali Yıldırım basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul, Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşen toplantıda Yıldırım, İstanbul adaylığı ve istifası ile ilgili açıklamalarda bulundu. "İstanbul'un 4.0 dönemi başlıyor" diyen Yıldırım, istifa sorusuna net bir cevap vermedi.

'ÇOCUK BİNALİ OLARAK GELDİM, BİNALİ YILDIRIM OLDUM'

Belediye Başkan adaylığının yanı sıra geçmiş kariyerine de değinen Yıldırım kendini şöyle tanıttı:

"Ben çocuk Binali olarak geldim, burada Binali Yıldırım oldum. 11 yıl boyunca Türkiye'de Ulaştırma Bakanlığı yapan başka bir arkadaş yok. Daha sonra Başbakanlık yaptık, Başbakanlığı kendi elimizle ortadan kaldıran Başbakan unvanını aldık. Yeni dönemin Meclis Başkanı olarak da göreve başladım."

'İSTERSENİZ AYAKKABI NUMARAMI SORUN'

Basın mensuplarına her türlü soru sorabileceklerini söyleyen Yıldırım, "İsterseniz ayakkabı numaramı sorabilirsiniz." dedi.

"Gözlerimiz açık İstanbul'u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul'u dinleyeceğiz" diyen Binali Yıldırım'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"İmamoğlu arkadaşımıza da telefon ettim, başarılar diledim."

'BELKİ BİR 25 YIL SÜRECEK DÖNEM HEDEFLİYORUZ'

"31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin, belki bir 25 yıl daha sürecek yeni dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz."

"Dünya değişiyor, İstanbul değişiyor; sorunların şekli de değişiyor. Şimdi İstanbul'da 4.0 dönemi başladı. İstanbul'un yeni vizyonu, hizmet dönemini de bir şekilde İstanbul 4.0 olarak kabul edebiliriz. İstanbullu isteyecek, biz yapacağız. Ortak paydamız İstanbul, hepimiz bir taşını paha biçilmez İstanbul'dayız."

İSTİFA CEVABI

Yıldırım,  istifa edip etmeyeceği sorusuna ise "Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz" yanıtını verdi.