Binadan demir çıkaran genç göçük altında kaldı

Binadan demir çıkaran genç göçük altında kaldı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kısıtlamalara rağmen metruk binaya demir aramaya giren genç, demirleri sökmeye çalıştığı sırada çökme meydana geldi. Olayda göçük altında kalan şahıs yaralandı.

İddiaya göre, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Şehitlik Mahallesi Benu Sen semtinin 274’üncü sokağında, bir kişi metruk evde demirleri söküp götürmek isterken çökme meydana geldi.

Mahallede yaşayanların ihbarı üzerine,112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, çevredekilerin yardımı ile bulunduğu yerden çıkartıldıktan sonra ambulansa taşındı. Yaralı, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

“EKMEK PARASI İÇİN DEMİR ÇIKARIYORDU”

Yaşanan olaydan sonra bölgeye gönderilen AFAD ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, çökmenin meydana geldiği alanda önlem aldı.

Olay anında yardıma gelen Hasan Susambak, demir çıkartmak isteyen gencin üzerine enkazın çöktüğünü, yaralıyı kendi imkanları ile çıkardıklarını söyledi.

Susambak, ”Arkadaşlarla buradan geçiyorduk bağrışma sesi duyduk. Geldiğimizde betonun altında kalmıştı çocuk, yardım ettik alttan çıkartıp hastaneye gönderdik. Çocuğun ailesinin durumu yok, demirleri çıkartıyordu, ekmek parası için enkazdan demir çıkartıyordu” dedi.