Bin küsür odalı Saray’da oturan Erdoğan’dan uyarı: Şatafattan uzak durun

Bin küsür odalı Saray’da oturan Erdoğan’dan uyarı: Şatafattan uzak durun

1150 küsür odalı Kaçak Saray’ında oturan Erdoğan belediye başkanlarını uyardı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarına mesaj göndererek yerel seçimlerle ilgili uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Mesajda lüksten ve şatafattan uzak durulması uyarısı yer aldı.

Erdoğan ‘yanlış biliyorsunuz’ diyerek yaptığı bir açıklamada, Sarayının 1000 odalı değil, 1150 küsür odalı olduğunu ifade ederek doğru bilgiyi paylaşmıştı. 

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde yaklaşık bir buçuk milyon metrekare sit alanı talan edilerek yapılan Saray’ın bedelinin 1 milyar 370 milyon lirayı bulduğu da belirtiliyor.

‘LÜKSTEN ŞATAFATTAN UZAK DURUN’

Erdoğan belediye başkanlarına mesajında şunları dedi: 

“Halkın tepkisini çeken her türlü davranıştan, lüksten, tavırdan, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız. Herkesin derdini anlatabildiği kişiler olma vasfımızı daha güçlendirmeliyiz. Teşkilatıyla kavgalı, milletvekiliyle kavgalı, meclis üyeleriyle kavgalı bir belediye başkanı olamaz. Aradaki tüm kırgınlıkları ve küskünlükleri ortadan kaldırarak, aynı bedenin uzuvları olma bilinciyle hareket edilmesini bekliyorum.”

300 ODALI YAZLIK SARAY 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın dinlence yeri olarak kullandığı Marmaris Okluk Koyu'ndaki 4 oda, 1 salondan oluşan 230 metrekarelik Cumhurbaşkanlığı konutu yıkılarak yerine Erdoğan için görkemli bir yazlık saray yapılıyor. Doğal sit alanı ve ÖÇK Bölgesi olarak koruma altında bulunan bölgede yer alan koyda inşasına başlanan yazlık sarayda 300 kişi aynı anda konaklayabilecek.