Bilindik senaryo: Gazetecilerin avukatlarına bilgi verilmedi, gözaltı sebebini yandaş Sabah yazdı!

Bilindik senaryo: Gazetecilerin avukatlarına bilgi verilmedi, gözaltı sebebini yandaş Sabah yazdı!

Bugün gözaltına alınan gazetecilerle ilgili soruşturma hakkında avukatlara bilgi verilmezken, soruşturmada yer alan iddialar ise yandaş Sabah gazetesinde yer aldı!

İleri Haber

Gözaltına alınan Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’la ilgili soruşturma hakkında avukatlara dahi bilgi verilmezken, yandaş Sabah gazetesinde, soruşturmanın ayrıntılarını içeren iddiaların yer aldığı bir haber yayınlandı.

Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız bugün gözaltına alındı. Edindiğimiz bilgilere göre, Dükel ve Yıldız’ın avukatlarına soruşturma ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmezken, sadece “Askeri Casusluk” maddesi kapsamında gözaltına alındıkları bilgisi verildi.

[ih2]

YANDAŞLARA SIZDIRILMIŞ!

AKP’nin yayın organı Sabah gazetesinde ise Abdurrahman Şimşek imzasıyla “Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'e ‘Askeri casusluk’tan gözaltı” başlıklı bir haber yayınlandı. Soruşturmanın ayrıntılarını içeren iddiaların yer aldı haberde, “Aynı dosya kapsamında İstanbul’da görevli E.B. isimli bir TSK personeli de gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca şu iddialar yer aldı:

29 AYRI EYLEM

Müyesser Uğur Yıldız'ın kendi adına kayıtlı telefondan 'Askeri casusluk' suçu kapsamında askeri personel olan E.B. ile suç içerikli görüşmeler yaptığı belirlendi. İkilinin Türkiye'nin uzun süredir irtibat halinde oldukları, askeri suç içerikli 29 ayrı eylemlerinin bulunduğu, son olarak ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin Libya'daki birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler gerçekleştirdikleri öğrenildi.

SAVAŞ PLANLARININ SIZDIRILMASI…

Soruşturma kapsamındaki suçlamalar arasında, Türkiye'nin Libya ve Suriye Idlib'deki savaş planlarının "Askeri Casusluk" maksadıyla sızdırılmasının da olduğu öğrenildi.

Şüpheliler, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Bilindiği gibi, Müyesser Uğur Yıldız'ın eşi emekli emniyet müdürü…