Bilim Kurulu Üyesi: Vaka sayılarına bağlı olarak okulların açılmasıyla ilgili yeni kararlar alınabilir

Bilim Kurulu Üyesi: Vaka sayılarına bağlı olarak okulların açılmasıyla ilgili yeni kararlar alınabilir

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel koronavirüs vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak okulların açılmasıyla ilgili yeni kararlar alınabileceğini söyledi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ile ilgili Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. Türkiye'de virüsün yayılma hızının arttığını ve bayram tatilinde oluşan görüntülerin de olumsuz sonuçlar yaratacağını dile getiren Yamanel, okullarla ilgili yeni kararların gündeme gelebileceğini ifade etti.

Yamanel, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Tatil yerlerinden gelen fotoğraflar beni hayli üzdü ve endişelendirdi. Vaka sayıları, tatil beldelerinden gelenlerin de bulaştırmasıyla artarsa eğer, okulların açılmasıyla ilgili yeni kararlar alınabilir diye düşünüyorum. Virüs bulaştırma katsayısı yani R değeri uzun bir süre 1’in altındaydı. Son artışlar ile R değeri şimdi yeniden 1’in üzerine çıktı. Bu da yayılımın artışını gösteriyor. Şu an ikinci pik söz konusu değil ama 5-10 günlük periyot çok önemli. Dramatik bir artış olursa her türlü kararı beklemek gerekiyor.”

DAHA FAZLA