Bakan Selçuk, okulların açılma programını açıkladı

Bakan Selçuk, okulların açılma programını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'na geçiş programını açıkladı.

Okulların açılışına dair yol haritasının belirlendiği Bilim Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim 31 Ağustos'ta uzaktan başlayacak. 21 Eylül'den itibaren aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçilecek. İsteyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren eğitime başlayabilir" dedi.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Koronavirüs Bilim Kurulu da bugün saat 17.00’de artan vaka sayılarını değerlendirmek için toplandı.  Okulların açılışına dair toplantıdan çıkan tavsiye kararında yüz yüze eğitimin en az 1 ay daha başlamaması, gerekirse online eğitim yapılması ve yüz yüze kademeli eğitime geçilmesi önerildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'na geçiş programını açıkladı. Selçuk, "Eğitim 31 Ağustos'ta uzaktan başlayacak. 21 Eylül'den itibaren aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçilecek. İsteyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla başlayabilir" ifadelerini kullandı

Selçuk, şunları söyledi:

"2020-2021 Eğitim-Öğretim 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle okullar açılacak, 21 Eylül'de seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim başlayacak.

Uzaktan eğitim araçları EBA televizyon kanalları, öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler, EBA internetin içeriğindeki birtakım konulardan oluşuyor. Ayrıca hazırlanan destek materyalları ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, personele, servis sürücülerine varana kadar herkesin sağlık durumları, test kodlarıyla takip altında olacak. Gerekli önlemler alınacak.

Servislerde, okul bahçesi girişinde maske ve benzeri standartlar hususunda kılavuz çerçevesinde belirlenmişti. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz için rehber ve kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz.

Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.

Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız.

Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum.

Sınava giren öğrencilerimizle ilgili müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmalarında planlamalar yapılıyor.

Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz.

Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek."

DAHA FAZLA