Bilim insanları kafatasında yeni bir organ bulduklarını iddia etti

Bilim insanları kafatasında yeni bir organ bulduklarını iddia etti

Bilim insanları kafatasında yedek organ olarak çalıştığını düşündükleri bir çift tükürük bezi bulduklarını iddia etti.

Hollandalı bir grup doktor yüksek çözünürlüklü beyin taramaları üzerinde çalışırken şaşırtıcı bir keşfe imza attı. Bilim insanlarının yüzlerce yıldır fark edemediği, kafatasında burun boşluğunun boğazla birleştiği bölgeye sıkışmış vaziyette bir çift büyük tükürük bezi bulunduğu Radyoterapi ve Onkoloji dergisindeki bir makalede yayınlandı. 

'ANATOMİ KİTAPLARINDA YOK'

Araştırma ekibinden Hollanda Kanser Enstitüsü Doktoru Matthijs Valstar, ''Herhangi bir modern anatomi kitabında kulaklara yakın, çenenin altında ve dilin altında olmak üzere sadece üç ana tür tükürük bezi vardır. Şimdi dördüncüsünün olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Valstar, radyasyon tedavisinde zarar gören tükürük bezleri için yeni bulunan tükürük bezinin bir ''yedek organ'' görevi görebileceğini kaydetti. 

'HASTALIKLARA BAKIŞIMIZI DEĞİŞTİREBİLİR' 

Bulgular doğrulanırsa, bu, yaklaşık 300 yıl sonra yeni bir insan organının ilk keşfi olacak.  Çalışmalar içerisinde yer almayan Rutgers Üniversitesi patoloğu Dr. Valery Fitzhugh, NYT'ye “Bir şeylerin peşinde gibi görünüyorlar” dedi. "Eğer gerçekse, bu bölgedeki hastalığa bakışımızı değiştirebilir." 

DAHA FAZLA