Bilgisayarından çocuk istismarı görüntüleri çıkan ortaokul müdürü hala görevde!

Bilgisayarından çocuk istismarı görüntüleri çıkan ortaokul müdürü hala görevde!

5 yıldır görev yaptığı ortaokuldaki bilgisayarından çocuk istismarı görüntüleri çıkan S. Ç. isimli okul müdürünün, sahte sosyal medya hesabı açarak lise öğrencilerini istismar ettiği ortaya çıktı. S.Ç. hala görevden alınmadı.

İstanbul’un Esenler ilçesindeki bir ortaokul müdürünün bilgisayarında çocuklara ait cinsel istismar görüntüleri ortaya çıktı. Müdür hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, olayı kabul eden müdür hala görevden alınmadı.

Esenler’deki bir ortaokulda 5 yıldır müdür olan S.Ç.’nin okuldaki bilgisayarında çocuk istismarı görüntüleri bulundu. S.Ç., çocuğun cinsel istismarını önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında polisin takibine alındı. Soruşturma kapsamında savcılığın talimatıyla polis, S.Ç.’nin görev yaptığı okuldaki odasında arama yaptı. Odada bulunan S.Ç.’ye ait dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede, yaşı küçük çocuklara ait istismar görüntüleri tespit edildi.

İncelemede ayrıca S.Ç.’nin bilgisayarında ve telefonunda sahte isimlerle açılmış Twitter ve Facebook hesaplarına erişim yapıldı. Hesapları da incelemeye alan polis, bu hesaplardan yaşı küçük kız çocuklarına yönelik cinsel içerikli paylaşımlar yapıldığını ve çocuk istismarı görüntüleri de tespit etti.

SAHTE HESAPLA İSTİSMAR!

S.Ç.’nin sahte isimle açtığı Facebook hesabında lisedeki kız öğrencilere hitaben, “Her şey gizlilik içinde olmalı. Ekleyin veya mesaj atın... Yaş fark etmez. Güvenebileceğiniz olgun, saygılı, anlayışlı dürüst bir erkeğim” şeklinde paylaşımda bulunduğu belirlendi. Twitter hesabındaki paylaşımlarında ise “Liseli kapalı, açık fark etmez, güvenilir öğretmenim, Bakırköy civarından, araba var” şeklinde birçok paylaşımda bulunduğu tespit edildi.

HESAPLARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNU KABUL ETTİ

S.Ç., poliste alınan ifadesinde söz konusu Facebook ve Twitter hesaplarının kendisine ait olduğunu kabul ederek, çocuklara yönelik cinsel içerikli yorumlar ve çocuk istismarına ait görüntü paylaşımı yapmadığını söyledi. S.Ç. bu hesapları yetişkinlerle cinsel içerikli sohbet için kullandığını öne sürerek, bilgisayarında çıkan çocuklara ait video ve görüntüleri kendisinin yüklemediğini iddia etti.

Polisin savcılığa sunduğu araştırma raporunda söz konusu sosyal medya hesaplarının S.Ç.’ye ait olabileceği gibi başkaları tarafından ele geçirilmiş ve rızası dışında kullanılmış olabileceği de belirtildi. Raporda, Twitter ve Facebook hesaplarının sahibi gerçek kişinin tespit edilebilmesi için IP adresi, zaman ve üyelik bilgilerini içeren trafik bilgilerinin ABD’de bulunan Twitter Inc. ve Facebook Inc. şirketlerinden temin edilmesi gerektiği ve bu yöndeki taleplerin adli istinabe yoluyla yapılması gerektiğinin belirtildiği anlatıldı.

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Milliyet’ten Elif Altın’ın haberine göre savcılık hazırladığı iddianamede, S.Ç.’nin iş yerinde yapılan arama sonucu elde edilen dijital materyaller üzerinde inceleme yapıldığını belirtti. İnceleme sonucunda S.Ç.’nin bilgisayarında çocuk istismarı görüntülerinin tespit edildiği ifade edildi. İddianamede S.Ç. hakkında “çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri depolamak, kullanmak” suçundan 2,5 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HALA GÖREVDE!

S.Ç. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan işlem yapılmazken hala aynı okulda müdür olarak görev yapan S.Ç hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

DAHA FAZLA