Bilgisayar korsanları, çaldıkları parayı hayır kurumlarına bağışladı

Bilgisayar korsanları, çaldıkları parayı hayır kurumlarına bağışladı

Bir bilgisayar korsanı grubu, çaldıkları parayı hayır kurumlarına bağışlayarak siber suç dünyası uzmanlarını şaşırtan bir ilke imza attı.

Şirketlerden milyonlarca dolar çaldığı belirtilen Darkside (Karanlık taraf) isimli bilgisayar korsanı grubu, çaldıkları paraların bir kısmını hayır kurumlarına bağışladı. Darkside, şirketlerden milyonlarca dolar çaldıklarını iddia ediyor ve dünyayı "daha iyi bir yere dönüştürmek istediklerini" söylüyor.

Karanlık ağlarda yapılan bir paylaşımda, korsanlar, iki hayır kurumuna 10 bin dolarlık Bitcoin bağışladıklarını gösteren faturalar paylaştı. Bağış yapılan hayır kurumlarından birisi olan Children International, parayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

13 Ekim tarihli blog paylaşımında, korsanlar fidye yazılım saldırılarıyla sadece büyük, kârlı şirketleri hedef aldıklarını iddia etti. Korsanlar, bu tür saldırılarda, fidye ödenene dek şirket ya da kurumların bilgisayar sistemlerini rehin tutuyor.

Korsanların paylaşımlarında "Bu şirketlerin ödediği paranın bir kısmının hayır kurumlarına gitmesi adil olur. Yaptığımız işin ne kadar kötü olduğunu düşünürseniz düşünün, birilerinin yaşamını değiştirdiğini bildiğimiz için memnunuz. Bugün ilk bağışlarımızı gönderdik" ifadeleri yer aldı.

Siber suçlular, The Water Project ve Children International'a yolladıkları 0,88 Bitcoin karşılığında aldıkları makbuzları yayımladı.

DAHA FAZLA