Bilgin'den EYT ve sendika açıklaması

Bilgin'den EYT ve sendika açıklaması

Bakan Vedat Bilgin, EYT ve sendikalar hakkında konuştu.

Bekaert'a ait 2 fabrikada alınan grev kararı Erdoğan'ın kararıyla yasaklanırken, Bakan Vedat Bilgin "Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve sendikal haklar konusunda açıklamalarda bulundu. AKP kaynakları, EYT düzenlemesinin yılbaşından sonra gündeme alınacağını aktarırken, Bilgin de çalışmanın henüz tamamlanmadığını ancak ay sonuna kadar biteceğini düşündüğünü belirtti.

'EYT İLE İLGİLİ SAYILAR HER AY DEĞİŞİYOR'

EYT ile ilgili sayıların her ay değiştini söyleyen Bilgin, "Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi bir milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var. EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor" dedi.

Habertürk'ün aktardığına göre Bilgin, "Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclis'e götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

'SENDİKALAŞMANIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ'

Bekaert'in 2 fabrikasında alınan grev kararı AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yasaklanırken, Bilgin ise "Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız" iddiasında bulundu.

Bilgin, konuya ilişkin açıklamasında, "İşçilerin örgütlenme sürecine ilişkin sendikalarla hep görüşüyoruz. Burada bir mevcut yönetmelikte olup uygulanmayan hususlar var bir de değiştirilmesi gereken hususlar var. Biz işkolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Yasal çalışmamız var onu da meclise götüreceğiz. Mevcut kanunda işveren işkolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre işkolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. O yetki etkin şekilde kullanılmamış ama şimdi kullanacağız. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız" diye konuştu.

DAHA FAZLA