Bilgi Üniversitesi öğrencileri: ‘Müşteri değil, öğrenciyiz!’

Bilgi Üniversitesi öğrencileri: ‘Müşteri değil, öğrenciyiz!’

Bilgi Üniversitesi öğrencileri, pahalı yemek fiyatlarını, ulaşım problemlerini ve müşteri gibi görülmelerine karşı taleplerini, sosyal medyada başlattıkları çalışmayla ‘Bilgili susmuyor’ diyerek dile getirdi.

İleri Haber

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Türkiye’de birçok özel eğitim kurumu, yaşanan hak gasplarıyla gündeme geliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri de yaşadıkları sorunlara karşı sosyal medya üzerinden “Müşteri değiliz, öğrenciyiz” diyerek tepki gösterdi.

#Bilgilisusmuyor hashtagiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, haksızlıklara bir ana önce son verilmesini istiyor.

Öğrencilerin dile getirdikleri sorunlardan bazıları şu şekilde:

YEMEKHANE YOK

Okula ait bir yemekhanenin olmayışı öğrencileri okul içerisindeki özel işletmelerden yemek yemek zorunda bırakıyor. Öğrencilerin okullarında bir öğün yiyebilmek için özel restoranlara akıl almaz paralar vermesi gerekiyor.

PARA HIRSI

Para hırsıyla, hesapsızca ve ticari amaçlarla kontenjan artışı yapılması, öğrencilerin kampüse sığamamasına neden oluyor. Öğrenciler, sınav dönemlerinde çalışacak bir yer dahi bulamıyor.

ULAŞIM SORUNU

Öğrenciler kampüse sığmadıkları için diğer kampüslere gitmek zorunda kalıyor. Başka kampüslere ulaşmak için sağlanan shuttle’ların saatleri öğrencilere danışılmadan azaltıldığı için de öğrenciler mağdur oluyor.

‘ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI ÖDENMİYOR’

İleri Haber’e konuşan bir öğrenci, görevlilerin çalışma saatlerinde ve maaş konusunda haklarının yendiğini dile getirerek “Okul içerisinde çalışma saatleri ve maaşları konusunda mağdur olduğundan haberdar olduğumuz hizmet sektörü çalışanlarının haklarının ödenmesinin öğrenciler olarak takipçisiyiz. Emekçilere haklarını sağlamayan bir kurumun öğrencisi olmaktan rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

DAHA FAZLA