Bilgen: Barışa inananlar televizyonu kapatıp çocuklarıyla Tolstoy okusun

Bilgen: Barışa inananlar televizyonu kapatıp çocuklarıyla Tolstoy okusun

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen Afrin saldırısına ilişkin konuşuyor.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen "Barışa inananlara, televizyonlardaki manipülasyonlar karşısında ekranlarını kapatmalarını, bu çılgınlığa ortak olmak yerine çocuklarıyla Tolstoy okumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Bilgen’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Genel Kurmay Başkanı, saldırıların asıl hedefinin IŞİD olduğunu söylüyor. Afrin'in neresinde IŞİD var?

‘REYHANLI VE KİLİS’E YAKIN BÖLGELERDE KİMİN BULUNDUĞU CEVAPLANACAKTIR’

"Çelişkilerden birisi de Kilis ve Reyhanlı’ya atılan roketlerle ilgili. Bu silahların mesafeleri nedir, nereden atıldığında buralara yetişebilir? Reyhanlı ve Kilis’e yakın bölgelerde kimin bulunduğuna dair sorular bir gün mutlaka cevaplanacaktır. 

‘KİMSE BİZDEN SUÇ ORTAĞI OLMAMIZI BEKLEMESİN’

"Bir ülkenin çıkarlarıyla şirket, cemaat, parti hatta aile işleri birbirine karıştığında kimse bizden vatanseverlik namına suç ortağı olmamızı beklemesin. Eğer bir şirket silah üretimi yapıp pazarlamak istiyorsa gayet tabi kurallarına uygun olarak bunu yürütebilir. Ama devlet ve cemaat işlerini karıştırmanın bedelini Türkiye çok ağır bir şekilde ödedi.

GÖZALTILARA TEPKİ

"2003 yılında Türkiye’nin taraf olduğu sözleşme savaş propagandası ve düşmanlığı savunma yasağını içeriyor. Madde, “her türlü savaş propagandası hukuk tarafından yasaklanır” diyor. Barışı savunmayı yasaklamıyor.

Ama herhalde barışın savunulmasından çok korkuluyor ki barışı savunanlar, evleri sanki içeride ordu varmış gibi kapıları kırılarak basılıyor, gözaltına alınıyor. Gazetecilerin sadece kalemleri, klavyeleri vardır. Bu yöntem, kalemden nasıl korkulduğunu ortaya koyuyor. Nurcan Baysal, Hayri Demir, Sibel Hürtaş ve sosyal medyada yurttaş gazeteciliği yapan pek çok insan bu yöntemle gözaltına alındı. 

‘ERDOĞAN’I MECLİS’İ HİÇ AÇMADAN KHK İLE GAZİ İLAN EDEBİLİRSİNİZ’

"Bu süreci atlatacağız. HDP bu süreci aşmayı başaracak. İktidar bütün gündemini Cumhurbaşkanı’nı gazi ilan etmek üzerine kurmuş olabilir. Bunun için Meclis’i toplamanıza gerek yok. Meclis’i kar tatiline göndererek Efrîn’in tartışılmasını engellediniz. Meclis’i hiç açmadan bir KHK ile gazi ilan edebilirsiniz.