Bildiride imzası bulunan emekli amiral orduevinden atıldı!

Bildiride imzası bulunan emekli amiral orduevinden atıldı!

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan emekli amiral Mustafa Özbey, eşi ile birlikte orduevinden atıldığını duyurdu.

İleri Haber

Montrö bildirisine imza atan 104 amiralden biri olan emekli Amiral Mustafa Özbey, eşi ile birlikte orduevinden atıldığını duyurdu. Özbey, “Duruşma bittikten sonra 02.15 gibi Merkez Orduevine geldim. Giriş yasağı konduğunu öğrendim" dedi.

104 emekli amiral, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Montrö Anlaşmasının feshedebileceği yönündeki sözleri ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın sarık ve cübbeli halde bir tarikat evine gitmesi üzerine bir bildiri yayımladı.

AKP iktidarından ve küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) bildiriye gelen "darbe" tepkilerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri hakkında resen soruşturma başlattı.

EVLERİ BASILARAK GÖZALTINA ALINDILAR

Sonrasında ise bildiriyi imzalayan amirallerden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı. İlk 4 günlük gözaltı süresinin ardından 10 amiralin gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmıştı.

Bunun yanı sıra emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat da ifade vermek üzere dün Ankara'ya geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giden emekli amiraller burada ifade verdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emekli 14 amiralin Emniyet'teki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti. Amirallerin tümü "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılmıştı.

ORDUEVİNDEN ATTILAR

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan emekli amiral Mustafa Özbey,  eşi ile birlikte orduevinden atıldığını duyurdu. Özbay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Duruşma bittikten sonra 02.15 gibi Merkez Orduevine geldim. Giriş yasağı konduğunu öğrendim. Eşim ve eşyalarımın orduevi odasında olduğunu söyledim. ‘Eşim ve eşyalarımı aldıktan sonra orduevini derhal terk etmemizi’ söylediler. Eşimi ve eşyalarımızı alıp yola çıktık. Durum bundan ibarettir.”