Bilal Erdoğan: Hedefimiz, peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek

Bilal Erdoğan: Hedefimiz, peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Bilal Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Hedefimiz Kartal mezunu olmak değil, insan olmak ve yaratılmışların en şereflisi olan insanın, en mükemmel hayatı yaşamış olan peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak. Bizim hedefimiz bu" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili olarak katıldığı imam hatip lisesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılışında "Hedefimiz Kartal mezunu olmak değil, insan olmak ve yaratılmışların en şereflisi olan insanın, en mükemmel hayatı yaşamış olan peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak" dedi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Erdoğan, lisenin Şehit Mustafa Yaman Konferans Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Öğretmenlere seslenen Bilal Erdoğan şunları söyledi:

"Yüzde 1'den arkadaşlarımız geliyor. Çok başarılılar. Herkes onları takdir ediyor. Bir öz güven patlaması değil mi? Öz güven çok değerli bir şey ama arkadaşlar ne zaman ki 'Ben oldum dersiniz.' o zaman aslında yanmışsınız demektir. Ne zaman ki, 'Ben Kartal AİHL mezunuyum.' diye böbürlenirsiniz o zaman maalesef o sizin bitişiniz anlamına gelir. Onun için değerli öğretmenlerim bu çocuklarımızı ne olursunuz bu bilinçle yetiştirin. Öz güven yüklemesi yapın. Onları övün ama her şeyden önce hedefimiz Kartal mezunu olmak değil, insan olmak ve yaratılmışların en şereflisi olan insanın, en mükemmel hayatı yaşamış olan peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak. Bizim hedefimiz bu." 

Öğrencilerden beklentilerine de değinen Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hayatınızı sadece kendiniz için yaşamayacaksınız. Hangi eğitim, hangi kariyer yolunu seçerseniz seçin kendinizden başka insanlarla ilgili derdiniz olacak. Çünkü insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Peygamberimiz bize böyle söylemiş. O zaman bizler de insanlara faydalı olacağız. Niye? Çünkü Rabbimiz bunu seviyor. Biz de Rabbimizin rızasını kazanmak istiyoruz. Dolayısıyla, ne olursunuz bencil, kibirli olmayın. İnşallah mezun arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz böyle olabilmeniz için sizlere çok iyi örnekler olurlar. Siz de hayatınızı hakkıyla yaşarsınız. Seçtiğiniz kariyerleri sadece para kazanmak için değil, insanlığın sorunlarına çözümler üretmek için kullanırsınız."