Bilal Erdoğan ABD'deki evini zararına sattı!

Bilal Erdoğan ABD'deki evini zararına sattı!

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Bilal Erdoğan’ın ABD’deki evini zararına sattığını söyledi. Özcan, kararın yaptırım ihtimali nedeniyle alınmış olabileceğini de belirtti.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ABD’deki evini zararına sattığını söyledi.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına katılan Özcan, Bilal Erdoğan’ın evi satma kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olabileceğini ve ''Rıza Sarraf davası nedeniyle olası yaptırım kararından çekinildiği için'' yapılmış olabileceğini söyledi.

Bilal Erdoğan'ın, 2005 yılında ABD’de 261 bin 900 dolara ev aldığını ve bu evi bu yılın Şubat ayında 71 bin 600 dolar zararla sattığını söyleyen Özcan, ABD’de yaşanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve ailesinin mal varlığını soruşturması tartışmalarını hatırlattı.

'YAPTIRIMLARDAN ÇEKİNMİŞ OLABİLİR'

''Ülke liderlerinin yakınlarının mal varlıklarının araştırılması, dondurulması, onlara yakın iş adamlarının bile mal varlıklarının dondurulması zaten Amerikan devlet sisteminde var olan bir şey'' diyen Özcan, Erdoğan’ın yaptırımlardan çekindiği için böyle bir karar almış olabileceğini söyledi. Özcan, ''Belki Tayyip Bey, Halkbank sürecinde geçmişte başka ülkelere de yapılan benzeri yaptırımların kendisine ve ailesine de yapılacağını öngörmüş olabilir ve bundan çekinmiş olabilir'' diye konuştu.