Biden ve Trump'tan düello gecesi

Biden ve Trump'tan düello gecesi

ABD’de başkanlık seçime sayılı günler kalırken, Donald Trump ve Joe Biden, son defa televizyon tartışmasında karşı karşıya geldi.

ABD’de seçime 12 gün kala başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden son televizyon tartışmasında karşı karşıya geldi. Nashville’deki Belmont Üniversitesi’nde NBC kanalının Beyaz Saray muhabiri Kristen Welker’ın sunuculuğunu üstlendiği program, Türkiye saatiyle 04.00'te başlayıp bir buçuk saat sürdü.

Trump, virüsün yakın zamanda yok olacağını belirterek, "Haftalar içinde virüs için elimizde bir aşı olacak" dedi.

Biden ise "220 bin Amerikalı bu hastalıktan öldü ve benim diyebileceğim başka bir şey yok. Bu kadar ölümün sorumlusu birisi Amerikan başkanı olarak kalmamalı"  ifadelerini kullandı.

“Virüs Çin’den geldi. Virüs benim hatam değil. Biden’ın da hatası değil. Dünya çapında etkili olan bir pandemi. Mücadele ediyoruz. Çok sağlam mücadele ediyoruz" diyen Başkan Trump, yönetim olarak virüse karşı attıkları adımları savundu.

‘TRUMP SALGINLA MÜCADELEYİ ENGELLEDİ’

Salgını sonlandırmak için planlarının bulunduğunu belirten Biden ise, öncelikli olarak bilim insanlarının sunduğu çözümleri uygulayacaklarına değindi. Salgının bu kadar ilerlemesinin arkasında Trump’ın kutuplaştırıcı yaklaşımı olduğunu söyleyen Biden, “Trump, Amerika’nın salgınla mücadelesini engelledi” ifadesini kullandı.

“Karanlık bir kışa girmek üzereyiz ancak kendisinin hala kapsamlı bir planı yok” çıkışında bulunan Biden, Trump’a yüklendi. Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden, “Virüsle yaşamayı öğreniyoruz” diyen rakibi Trump’ı “Virüsle yaşamayı öğreniyoruz diyor. İnsanlar virüsle ölmeyi öğreniyor” sözleriyle eleştirdi.

;'EGEMENLİĞİMİZE MÜDAHALE EDEN BEDELİNİ ÖDER'

Biden öte yandan “Amerika’nın egemenliğine müdahale eden her ülke bedelini öder” çıkışının ardından ,“Ancak Trump’ın, Putin’e bu konuda tek kelime ettiğini görmedim. Rusya beni tanıyor, benim onları tanıdığımı da biliyor" şeklinde konuştu.

Rusya’ya karşı kendisinden daha sert tavır sergileyen biri olmadığını söyleyen Trump, Rusya’dan para aldığına ilişkin iddiaları da yalanladı. Ardından, sözü Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna ilişkisi ve Moskova eski belediye başkanının eşinden 3.5 milyon dolar aldığı iddialarına getirdi.

'ÇOCUKLAR AİLELERİNDEN KOPARILDILAR'

ABD kamuoyunun uzun bir süredir gündeminde olan Trump yönetiminin göçmenlere ilişkin politikaları da tartışmanın gündemine geldi. Welker, başkan Trump’a yönelttiği sorusunda, Meksika sınırında ailelerinden ayrılan 545 çocuğun ailelerinin bulunamadığı haberlerine ilişkin görüşünü sorudu.

ABD Başkanı Trump, “Çocuklar çeteler, haydutlar ve suçlular aracılığıyla buraya geliyor. İnsanlar ülkemize gelebilir ancak yasal yollardan” ifadesini kullandı.

Joe Biden ise Meksika sınırında çocukların ailelerinden ayrılması uygulamasını eleştirerek, "Bu çocuklar aileleriyle birlikte geldiler ancak ailelerinden koparıldılar. Bu durum bizi alay konusu haline getirdi" dedi.