Biden, Küba'da ABD bayraklarıyla provokasyon yaratan karşı devrimcilere sahip çıktı: 'Uzun zamandır böyle bir şey görmedim'

Biden, Küba'da ABD bayraklarıyla provokasyon yaratan karşı devrimcilere sahip çıktı: 'Uzun zamandır böyle bir şey görmedim'

ABD Başkanı Biden, Küba'daki provokatörlere sahip çıktı. Biden, uzun zamandır böyle bir protesto görmediğini öne sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, Küba'daki ABD yanlısı provokasyona destek açıklaması yaptı. Biden, "Uzun zamandır doğrusu hiç bu protesto gibi bir şey gördüğümüzü sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) uzun yıllardır devam ettirdiği ambargolar nedeniyle ekonomik zorluklar ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yarattığı sorunlarla mücadele eden sosyalist Küba'da bir grup ABD destekçisi, ABD bayraklarıyla hükümet karşıtı protestolar düzenledi.

Pazar günü ülkenin batısındaki Artemisa eyaletine bağlı San Antonio de los Baños’ta sosyalizm karşıtı protestolar yapıldı. Eylemlerde ABD bayrağının taşınması dikkat çekti.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel ise ABD destekli eylemlerin yapıldığı her yerde devrimi savunmak için sokaklara çıkma ve bunlara kararlılık ve cesaretle karşı koyma çağrısında bulundu.

Küba halkı da Díaz-Canel’in çağrısına kulak verip hükümeti ve devrimi desteklemek için Havana’da sokaklara çıkarak yoğun istikrarsızlaştırma ve yıkım eylemleri karşısında ülkelerini savunacaklarını dile getirdi.

BİDEN’DAN BEKLENEN AÇIKLAMA…

ABD Başkanı Joe Biden’dan da beklenen açıklama geldi. Provokasyonun “bir özgürlük eylemi” olduğunu öne süren Biden, hızını alamayarak “Uzun zamandır doğrusu hiç bu protesto gibi bir şey gördüğümüzü sanmıyorum" dedi.

ABD Başkanı, "Küba halkı, cesurca temel ve evrensel haklarını savunuyor" şeklinde konuşarak, iş yerlerini yağmalayan, araçlara zarar veren karşı devrimci provokatörleri savundu.