Biden, dört kritik eyalette farkı açıyor

Biden, dört kritik eyalette farkı açıyor

ABD seçimlerinde oy sayımı devam ederken, Joe Biden, Pensilvanya, Georgia, Arizona ve Nevada'da rakibi Trump ile farkı açmaya başladı.

ABD Başkanlık seçimlerinde sonuçların henüz kesinlik kazanmamasının yarattığı kaos sürüyor. 

ABD Başkanı, Cumhuriyetçilerin bu seçimde de aday gösterdiği Donald Trump ve ekibi birçok eyalette seçim sonuçlarını mahkemeye taşısa da, Demokratların adayı Joe Biden kritik eyaletlerde farkı açarak ipi göğüslemeye çok yaklaştı. 

Oyların yeniden sayılacağının duyurulduğu Georgia’da dün akşam saatlerinde bin 500 civarında Biden lehine olan fark 4 binin üzerine çıktı. 

Biden’ın kazanması halinde başkanlığını ilan edeceği Pensilvanya’da Demokratların 30 bine yaklaşan bir farkla önde olduğu görülüyor. Pensilvanya’da halen sayılmayan yüzde dörtlük bir oy bulunuyor. 

Aradaki oy farkı Nevada'da 22 bin, Arizona'da ise 29 bin. 

Biden, Pennsylvania'yı ya da Georgia, Nevada ve Arizona’dan ikisini kazanması halinde başkanlık koltuğuna oturmak için yeterli delegeye ulaşacak.

Demokratların adayı, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Delaware’de kameralar önüne çıkarak açıklamalarda bulundu. “Seçimi kazanacağız” diyen Biden “Net bir çoğunlukla, Amerikan ulusu bizi destekliyor. 74 milyonun üzerinde oy aldık. Bu sayı, ABD tarihinde herhangi bir başkanın aldığı oydan daha fazla” ifadelerini kullandı. 

Demokratların başkan adayı Joe Biden, dün Georgia ve Pensilyanya eyaletlerinde rakibi Donald Trump'ın önüne geçmişti.

GEORGIA'DA OYLAR YENİDEN SAYILACAK

Georgia eyaleti bakanlarından Brad Raffensperger, adayların oyları arasında çok küçük bir fark olması nedeniyle, eyalette oy sayımının yeniden yapılacağını duyurdu. Oy sayımının şeffaflığı konusunda da herhangi bir sorun olmadığını ve isteyen herkesin gözlemci olabileceğini belirtti. 
Oyların yüzde 98'inin sayıldığı eyalette iki aday arasında yalnızca bin 500 civarında fark bulunuyor. New York Times'ın aktardığı verilere göre, Demokratların adayı Joe Biden 2milyon 450 bin 144 oyla seçimi önde götürüyordu.