Biden: Amerika geri döndü

Biden: Amerika geri döndü

ABD Başkanı Joe Biden, Münih Konferansı'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin Avrupa ülkeleriyle ilişkilerinin gergin olduğunu ve bunu düzelteceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, başkan olarak katıldığı ilk uluslararası konferans olan Münih Güvenlik Konferansı’nda, “ABD’nin geri döndüğü mesajını gönderiyorum” açıklamsında bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre Biden, 'başkan' sıfatıyla katıldığı ilk uluslararası konferans olan Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada, "Bugün, Amerika Birleşik Devletleri başkanı olarak konuşuyorum ve dünyaya açık bir mesaj gönderiyorum: Amerika geri döndü" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Münih kentinde her yıl Şubat ayında düzenlenen konferans bu yıl pandemi nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirildi. Oturumda konuşan Biden, ABD'nin Avrupalı ortaklarıyla birlikte çalışacağına dair şüpheleri ortadan kaldırmak istediğini söyledi. ABD'nin ayrıca NATO ittifakına 'tamamen bağlı' kalınacağını belirtti.

Eski başkan Donald Trump'tan isim vermeden bahseden Biden, son yıllarda ABD ile Avrupalı müttefikleri arasındaki ilişkilerin gerginleştiğini fark ettiğini söyledi. Biden ayrıca Trump dönemi dış politika yaklaşımından tamamen uzaklaşılacağının da altını çizdi. 

Son 4 yılın birçok bakımdan zorlu geçtiğini anlatan Biden, yeni dönemde ABD'nin başta Avrupa başkentleri olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki müttefikleriyle ilişkilerini yeniden güçlendireceğini kaydetti.