Beyrut'ta binlerce kişi sokaklara döküldü

Beyrut'ta binlerce kişi sokaklara döküldü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın ardından binlerce kişi sokaklara döküldü. Şehir merkezindeki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, patlamadan sorumlu tuttukları yöneticilere karşı eylem başlattı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda 4 Ağustos günü patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda gerçekleşen patlamanın ardından binlerce kişi sokaklara döküldü.

Uzun zamandır ekonomik kriz yaşandığı Lübnan'da, patlamanın ardından ülkenin en önemli limanı olan Beyrut Limanının yok olmasıyla ülkedeki ekonomik durum daha da ağırlaştı.

Patlamanın ardından sokaklara çıkan binlerce kişi ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma yaşandı. Güvenlik güçlerinin parlamento binası yakınındaki kurduğu barikatı aşmaya çalışan eylemcilere gaz bombasıyla saldırması sonucu bazı eylemcilerin yaralandığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, 154 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 5 bin kişi yaralanmıştı.

Lübnan'da, şiddetli patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı Müdürü Hasan Kuraytim ve Lübnan Gümrükler Müdürü Bedri Zahir'in soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirilmişti.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Başkent Beyrut'ta yaşanan şiddetli patlamadan en çok etkilenen limana yakın yerleşim yerlerindeki enkazlar, gönüllülerin yardımlarıyla kaldırılmaya çalışılıyor.