Beyrut'ta 15 günlük OHAL ilan edildi

Beyrut'ta 15 günlük OHAL ilan edildi

Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından ilk kez toplanan Lübnan Meclisi, bugünden geçerli olmak üzere 15 gün süreyle OHAL ilan etti.

Beyrut Limanı'nda meydana gelen büyük patlamanın ardından Lübnan Meclisi ilk toplantısını başkentteki Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) binasında yaptı.

Lübnan devlet televizyonundan canlı yayınlanan toplantıda, Savunma Bakanlığı tarafından önerilen 2 haftalık Olağanüstü Hal (OHAL) kararı kabul edildi.

8 MİLLETVEKİLİNİN İSTİFASI ONAYLANDI

Toplantıda ayrıca limandaki patlamada ihmal olduğunu dile getiren ve parlamentodan çekilme kararı alan 8 milletvekilinin istifası onaylandı. Böylece 128 üyeli Lübnan Meclisi'ndeki milletvekili sayısı 120'ye geriledi.

Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkenin içinde bulunduğu duruma işaret ederek yeni bir yasa ve devlet anlayışının oluşturulması çağrısını şu sözlerle dile getirdi:

"Ülke şu anda son nefeslerini alıp veriyor, bizim ise elimizde sivil devlet ve mezhepsel engellerden uzak yeni seçim yasasıyla cerrahi ameliyat gerçekleştirme dışında bir seçeceğimiz yok."