Beyrut Limanı patlamasını soruşturan yargıcı protestoya gidenlere ateş açıldı: 6 ölü, çok sayıda yaralı

Beyrut Limanı patlamasını soruşturan yargıcı protestoya gidenlere ateş açıldı: 6 ölü, çok sayıda yaralı

Lübnan'da 200'den fazla kişinin öldüğü ve 6 binden fazla kişinin de yaralandığı Beyrut Limanı patlamasını soruşturan yargıcı protesto etmek için toplananlara ateş açıldı. Lübnan ordusuna göre 6 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Lübnan'da Ağustos 2020'deki Beyrut Limanı patlamasını soruşturan yargıca yönelik eleştiriler yeni bir siyasi kriz yaratırken, yargıca karşı protesto düzenlemek için Adalet Sarayı'na yürüyen göstericilere ateş açıldı.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut'ta göstericilere ateş açılması sonucu 6 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı duyuruldu. Ordu, Beyrut'ta silahlı kimi görürse ateş edeceği uyarısını yaptı.

Gazeteci Hasan Sivri ise sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilerde "Lübnan’daki liman patlaması soruşturmasının siyasileştirilmesini protesto etmek isteyen Hizbullah yanlısı kitleye keskin nişancı ateşi açıldı. 2 kişi öldü, birçok yaralı var. Lübnan ordusu silah taşıyan herkesin hedef alınacağını açıkladı ve halka sokaktan çekilme çağrısı yaptı" dedi.

Hizbullah ve Emel Hareketi tarafından yapılan ortak açıklamada “Keskin nişancılar, göstericilerin başlarını hedef alarak ateş açtı" denildiğini belirten Sivri, "Bu sırada canlı yayında çok yoğun çatışma sesleri duyuluyor" ifadelerini kullandı.