Beyoğlu'da bina çöktü: 'Arda Turan'ı uyardık ama devam ettiler'

Beyoğlu'da bina çöktü: 'Arda Turan'ı uyardık ama devam ettiler'

Beyoğlu'da yaşanan toprak kayması sonucunda çöken binaya Arda Turan'a ait otel inşaatı sebep olmuş.

İstanbul Beyoğlu'da bulunan İmrahor Caddesi üzerindeki bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı bir bina çöktü.

Sütlüce’deki İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı binada oturanlar kendilerini dışarı atsalar da eşyalarını kurtarmaya vakit bulamadılar. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı ve bina öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü.

'ARDA TURAN'I UYARDIK ANCAK DEVAM ETTİLER'

Binanın sahibi Emin Ertürk, çökmeye, yandaki Arda Turan’a ait otel inşaatının neden olduğunu belirterek, “Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik, uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “3 binada tehlike yaşıyoruz. 1994’te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor” dedi.

Demircan’ın bu açıklamasının ardından sosyal medyada Demircan'a, “Ruhsat, iskan denetimleri belediyenin sorumluluğunda değil mi?” eleştirileri geldi.

Demircan, sokakta kalanlar için de “Evi çöken bütün vatandaşımızın durumu bize aittir, bizim misafirimizdir. Onların bu geçici sürede hayata nasıl entegre olacaklarını biz koordine edeceğiz, yarım saat sonra toplantı yapıyoruz” dedi.

ARDA TURAN: 'RUHSATIM VAR'

Arda Turan ise konuya ilişkin sorulara, "Benim ruhsatım ve izinlerim var. Yaşanan olayın benimle bir ilgisi yok" yanıtı verdi.

 

DAHA FAZLA