Beylikdüzü halkından ranta karşı eylem: Rantçı değil, halkçı belediyecilik istiyoruz!

Beylikdüzü halkından ranta karşı eylem: Rantçı değil, halkçı belediyecilik istiyoruz!

Mahallelerindeki yeşil alanın betonlaştırılmasına karşı eylem düzenleyen Beylikdüzü halkı imza kampanyası başlattı.

İleri Haber

İstanbul Beylikdüzü’nde Büyükşehir Mahallesi’ndeki yeşil alanın ranta açılmasına karşı, Beylikdüzü Emek ve Demokrasi Güçleri bir eylem düzenledi. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik istiyoruz. Beton Beylikdüzü istemiyoruz” pankartı açılan eylemin ardından imza kampanyası başlatılırken, eylemde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Büyükşehir Mahallemizde, Emekliler Lokali yanında bulunan ve Belediye tarafından daha önce çay bahçesi olarak kiraya verilen yeşil alan,  yapılmakta olan inşaatla betonlaştırılmaktadır. Bu alan Büyükşehir Uydukenti sınırları içinde kamusal alan olarak belediyeye terk edilmiş ve halk yararına kullanılması zorunlu olan bir alandır. 
Süreli olarak kiraya verilmiş alanlarda kiracıların süre bitiminde alanı eski haline döndürme zorunluluğu bulunmaktadır.  Daha önce tek katlı yaklaşık 250 m2 lik kapalı alanla kiraya verilmiş alan, kiralayanın kira süresinin bitmesine 2 yıl gibi kısa süre kalmasına rağmen alanın tamamını kapsayacak şekilde kapalı alana çevrilmesi kiracıya yasal sınırları aşan şekilde ayrıcalık tanınmasının yanında halkın nefes alanlarından biri olan bu alanın kalıcı olarak betonlaştırılması ve halkın elinden alınması demektir. 
Daha önce de  inşaat başlangıcında müdahalemiz sonucu belediye buradaki faaliyeti durdurmuş fakat etrafı çevrili alanda bulunan ağaçlar gizlice sökülerek alan ağaçsızlandırılmıştır.

İnşaatın tekrar başlamasıyla  duyarlılık gösteren bizlere verilen cevap buranın belediyeden ruhsatlı olarak kiracı tarafından yapılmakta olduğu bilgisi belediye başkan yardımcısı tarafından söylenmişti.  

Bugün inşaatın tabelasına göre inşaatın sahibinin beylikdüzü belediyesi olduğu yazılmaktadır.

Bu durumda;

Bu işi belediye yaptırıyor ise bu işin ihale bedelinin de tabelada yazılı olması gerekmez mi?

Belediye değil de kiralayan yapıyorsa kira süresinin bitimine 2 yıl gibi kısa bir süre kala bu kadar yatırımı yapan kiracıya belediye tarafından sonrasına dair verilmiş bir garanti mi vardır?

Sonuçta süre bitiminde burası başka bir şekilde değerlendirilmeyecekse kiralama için ihaleye çıkılması gerekecektir. İhalenin aynı kişide kalması garantisi var mıdır?

Ya da  iktidarın uyguladığı peşkeş çekme yöntemlerinden biri olarak adı "yap-işlet-devret"  olan ama aslında "yapalım-işletin-çökün"  projesi mi hayata geçirilmektedir.

Akp’ li bir belediye olsa yakıştırabileceğimiz bu işlerin,  oy verdiğimiz ‘sosyal demokrat’ bir belediye tarafından yapılıyor olması  üzüntü vericidir.

O nedenle  belediye başkanlığının:

Kamu yararı olmayan bu işlemi derhal durdurmasını 

Kira süresi bitimine kadar Projenin halk yararına betonsuz ve eski halini aşmayan tek katlı 250 m2 ile sınırlandırılmasını sonrasında alanın Emekliler Lokaline katılarak halkın ucuz ve rahatlıkla ulaşabileceği hizmet alanına dönüştürülmesi talep ediyoruz. 
 

 

DAHA FAZLA