Beykoz’da ranta karşı çevre forumu

Beykoz’da ranta karşı çevre forumu

Beykoz Çevre Dayanışması, ormanlarının ranta açılmasına karşı forum düzenledi.

İleri Haber

İstanbul Beykoz’da Kent ve Çevre Dayanışması, ormanlarının ve çayırlarının ranta açılmasına karşı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Oya Ersoy ve Hüda Kaya’nın katılımıyla bir forum düzenledi.

Beykoz mahalle muhtarlarının, Mimar ve Mühendis Odası üyelerinin ve çevre örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen forumda, sermayenin kar hırsıyla doğayı talan etmesine karşı yaşamın hep birlikte savunulacağı vurgusu yapıldı.

‘HALKA KARŞI SUÇ İŞLİYORLAR’

HDP İstanbul Milletveli Hüda Kaya, “Mücadelemiz bir yanda insanlığın ortak mirası olan doğamıza karşı kar hırsı ile gözü dönmüş rant politikalarını savunanlar ile doğayı ve yaşamı savunanlar arasındadır.Bu mücadeleyi insanlık ve yaşam savunucuları kazanacaktır” derken, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, “Ekolojik yaşama saldırı tüm canlıların yaşamına saldırıdır. Bu saldırılar iklim krizinin derinleşmesine, dünyamızın yaşanamaz hale getirilmesin neden oluyor. Kapitalizmin neoliberal politikalarına yağmacı anlayışına karşı direnmek bir haktır. Direnenler kazanır” şeklinde konuştu.

Çiğdem Derneği Başkanı Hasan Başkaya ise “Bölgemizdeki ormanları, yağma politikaları ile Beykoz’da yaşayan emekçilerin imar ve mülkiyet sorunlarını çözmeyerek zenginlerin yaşam alanı haline getirmek istiyorlar. Beykoz belediye binası ve ormanlardaki yapılaşmalar kaçaktır” dedi.

Forumda konuşan aktivistlerden Vahdettin Özkan, “Beykoz’daki doğayı, ormanları yok edenler, ülkemizin değişik coğrafyalarında bu politikaları devam ettirenler sermaye ve temsilcileri halkına karşı suç işlemeye devam ediyorlar” diye konuştu.

DAHA FAZLA