Beykoz Anadolu Lisesi’nde yaşanan haciz skandalı Meclis'e taşındı

Beykoz Anadolu Lisesi’nde yaşanan haciz skandalı Meclis'e taşındı

Beykoz Anadolu Lisesi’nde yaşanan haciz skandalı HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu tarafından Meclis'e taşındı.

İleri Haber

Beykoz Anadolu Lisesi’nde yaşanan haciz skandalı HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu tarafından hazırlanan soru önergesiyle meclis gündemine taşındı. 

İstanbul’un Beykoz ilçesi Çavuşbaşı mevkiinde bulunan Beykoz Anadolu Lisesi’nin 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından kiraya verildiği ortaya çıkmıştı.

8,5 ay okulun bodrum katında faaliyet gösterip okuldan ayrılan tekstil atölyesi ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından kiracı firma, bugün İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi’ne gelerek icra başlatmıştı.

Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri bahçenin dışına çıkarılmıştı.

Kenanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:

-Beykoz Anadolu Lisesi’nin 2 katının bir tekstil firmasına kiralanarak ticarethaneye dönüştürülmesi, bakanlığın, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bilgisi dahilinde mi gerçekleşmiştir?

-2004 yılında gerçekleştirilmiş olan kiralama işleminin yasal dayanakları var mıdır?

-Beykoz Anadolu Lisesi örneğinde olduğu gibi MEB’e bağlı başka okullarda da ticari işletmelere kiraya verilen okullar var mıdır?

-Tüm bu yaşananlar ortaya çıktıktan sonra, Beykoz Anadolu Lisesi’ni 8.5 milyon TL’lik bir cezayla karşı karşıya bırakan dönemin okul müdürü Osman B. hakkında bir işlem başlatılmış mıdır? Osman B. görev yaptığı imam hatipe ne zaman atanmıştır? Şu an hala okul müdürlüğü yapan Osman B. görevine devam etmekte midir?

 

DAHA FAZLA