Beyaz Saray'dan protestolara ilişkin açıklama: ABD, İran halkının yanındadır

Beyaz Saray'dan protestolara ilişkin açıklama: ABD, İran halkının yanındadır

İran'da benzine yapılan zam sonrası başlayan protestolara destek açıklaması yapan Beyaz Saray, ''ABD, İran halkının yanındadır'' ifadesini kullandı.

ABD yönetimi, İran'daki benzin zammına yönelik protestolara katılanlara destek açıklaması yaparken, İran yönetimi de açıklama yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, açıklamalarının ülkenin iç işlerine müdahale olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada eylemcilere karşı müdahaleler kınanırken, Tahran yönetiminin nükleer silah ve füze programlarının yanı sıra terörizmi desteklediği iddia edildi. “ABD, kendilerine önderlik etmesi gereken rejime karşı barışçıl protestolar düzenleyen İran halkının yanındadır'' denilen açıklamada, ''Göstericilere karşı kullanılan ölümcül müdehale ve ağır iletişim kısıtlamalarını kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

'YÜCE İRAN HALKI İKİYÜZLÜ AÇIKLAMALAR OLDUĞUNU BİLİYOR'

Abbas Musevi ise ABD’nin bu açıklamalarını ‘ülkenin iç işlerine müdahale’ olarak niteleyerek, “Yüce İran halkı bu tür açıklamaların, herhangi bir samimi duygu içermeyen ikiyüzlü açıklamalar olduğunu çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

İran’da benzine yapılan yüzde 300 zam nedeniyle cuma günü ülke çapında protestolar başlamış, ülke genelinde sabit ve mobil hatların tamamında internete erişim engellenmişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise düşük fiyatlı benzinden asıl kazançlı çıkacak olanların ‘kaçakçılar’ olduğunu belirtmişti.