Beyaz Saray: ABD, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu desteklemeyecek

Beyaz Saray: ABD, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu desteklemeyecek

Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "ABD, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu desteklemeyecek" ifadeleri kullanıldı.

Dün akşam saatlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardında Washington'dan yazılı açıklama geldi.

Açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" ifadeleri yer aldı.

'ABD DOĞRUDAN BU BÖLGEDE OLMAYACAK'

Açıklamada, "IŞİD'i yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı" ifade edidi. ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan IŞİD mensuplarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

Açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı IŞİD savaşçılarından sorumlu olacak" denildi. ABD'li yetkililerin verdiği bilgilere göre de bu rakam 10 bin civarında.