Beşar Esad yıllar sonra İdlib'de: Soçi'ye mesaj

Beşar Esad yıllar sonra İdlib'de: Soçi'ye mesaj

Beşar Esad, Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu güne ilk kez İblib'i ziyaret etti. Esad'ın bu ziyaretinin, Erdoğan ve Putin arasındaki Soçi görüşmelerinin yapılacağı güne denk gelmesi dikkat çekti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib kırsalında Suriye ordusu askerleriyle bir araya geldi. Esad, Suriye’de savaşın başladığı 2011’den bu yana ilk kez İdlib’e gitmiş oldu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın İdlib vilayetinin güney kırsalında yer alan ve 11 Ağustos’ta Suriye ordusunun geri aldığı Hubeyt kasabasında askerleri ziyaret etti. Soçi’de Erdoğan ve Putin arasında görüşmenin yapıldığı gün, Esad da Suriye krizi başladığından bu yana ilk kez İdlib'e gitmiş oldu.

Suriye Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Esad, İdlib’in kırsalında bulunan Hubeyt kasabası cephesindeki Suriye Arap Ordusu mensuplarıyla görüştü” ifadelerine yer verildi.

SOÇİ’DE PUTİN’İN ELİNDEKİ EN ÖNEMLİ KOZLARDAN BİRİ İDLİB

İdlib'de Türkiye, Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) elindeki ağır silahları teslim alma sorumluluğunu yerine getirmediği gibi, HTŞ ile birlikte savaşan kimi örgütlerde aynı zamanda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bağlantılı.

Esad'ın ziyareti, bölgenin Suriye ordusunun kontrolüne geçmesi için Şam'ın harekete geçme mesajı olarak yorumlanabilirken Esad, Hubeyt'te yaptığı konuşmada "İdlib muharebesi, Suriye'nin tüm bölgelerinde terörizm ve kaosun sona erdirilmesi için esas teşkil ediyor" dedi.