Berna Laçin’e soruşturma

Berna Laçin’e soruşturma

Berna Laçin hakkında ‘halkın dini değerlerini aşağılama’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Laçin’i sosyal medyada troller ve yandaş türkücü Alişan hedef almıştı.

İleri Haber

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan sanatçı Berna Laçin hakkında, "halkın dini değerlerini aşağılama" suçundan soruşturma başlattı.

DHA’nın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın imzasını taşıyan açıklama şöyle: Berna Laçin adlı sanatçının '@bernalacin35' adlı Twitter hesabından 03.07.2018 günü saat 13.00 civarında halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette yazı yayınladığının ve bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerinde yoğun tepkiler oluştuğunun tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeğini araştırmak üzere adı geçen hakkında, 'halkın dini değerlerini aşağılama' suçundan soruşturma başlatılmıştır."

İLERİ HATIRLATIYOR: NE OLDU?

Ağrı'da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Ayemir'in cansız bedeninin bulunmasının ardından sosyal medya kullanıcıları idam istekleri için hashtag başlatmış, oyuncu Berna Laçin de cinsel istismar suçluları için istenen idam cezasına karşı çıkmıştı. 

Laçin, ''İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!'' tweeti atmıştı.

Laçin’in yandaşlar ve trollerin hedef göstermesinin ardından ''İslamiyet ile ilgili tek kelime etmedim, kendi dinime niye laf edeyim! Deli miyim!
Medine’yi bir şehir olarak söyledim! İçindeki kutsalı ayrı şehirlerin bugünki toplum düzeni içinde yaşayanlar ayrı! Medine’de yaşayan Arapları kutsal saymak nasıl bir anlayış! Art niyetin de böylesi!'' şeklinde tepki göstermişti.

Berna Laçin'in bu sözleri Saray yemeklerine katılan yandaş türkücü Alişan tarafından hedef alınmıştı. Alişan, "Medine topraklarını gidip görsün bence!! Orada peygamber efendimiz yatıyor Berna hanım!!! Bu benzetme peygamber efendimizin yattığı yere bir hakaret!!" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturmanın, Laçin'in sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.