Berlin polisine Türkiye için casusluk soruşturması

Berlin polisine Türkiye için casusluk soruşturması

Berlin Emniyet Teşkilatı’nda çalışan ve MİT için casusluk yaptığından şüphelenilen bir polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

Alman Der Tagesspiegel'in haberine göre, Berlin Emniyet Teşkilatı'nda çalışan ve MİT için casusluk yaptığı iddia edilen bir polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturulan polisin, Berlin'de yaşayan muhalif Türkiye vatandaşlarının ikamet bilgilerini MİT'e ilettiği ileri sürülüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: HABERİMİZ VAR, BİLGİ VEREMEYİZ

Haberde, MİT'in Alman kamu görevlileri arasından bilgi kaynakları edinmeye çalıştığı belirtilirken, emniyet ve savcılığın olayla ilgili Alman gazetenin sorularını yanıtsız bıraktığı belirtildi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel da iddialardan haberdar olduğunu belirterek, mevcut soruşturma nedeniyle detay veremeyeceğini söyledi.

ALMAN MAKAMLAR: TÜRK İSTİHBARATI İÇİN ÇALIŞIYOR

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre söz konusu polis memurunun yüksek rütbeli olduğu ve Türkiye Büyükelçiliği'ndeki bir kişiye bilgi aktardığı öne sürülüyor. Alman güvenlik makamları, enformasyon verilen kişinin MİT görevlisi olduğunu tahmin ediyor.