Berkin'in katili konuştu: Gezici vandallar...

Erdoğan "Bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir" dedi. Erdoğan, gençlere kitap tavsiye ederken "başucu" yerine "yastık altı eseri" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de yandaş Memur-Sen tarafından düzenlenen '100. Yılında Çanakkale Ruhu' isimli konferansta konuştu. İmam Hatiplilere "istikbalimizin nesli sizsiniz" diye seslenen Erdoğan, ülkenin asıl gençliğinin Gezi'dekiler olmadığını iddia etti.

İMAM HATİPLİLERE: İSTİKBALİMİZİN NESLİ OLARAK YETİŞECEKSİNİZ
Erdoğan, Memur Sen övgüleriyle başladığı konuşmasında "Memur Sen eğitimde 4+4+4 projesinin hayata geçmesinde, kamuda görev yapan kadınlarımızın başörtü sorunlarının çözümünde sergilediği öncü rol ile hakkın hakikatin adaletin yanında olduğunu gösterdi. İmam hatip okullarının kat sayı mücadelesinde Memur-sen onların yanında yer aldığını gösterdi. İnşallah diyorum ki artık katsayı kalktı, artık istediğiniz üniversiteye girecek ve oralardan istiklalimizin ve istikbalimizin nesli olarak yetişeceksiniz" ifadelerini kullandı.

'BU ÜLKENİN GENÇLERİ GEZİ'DE GÖRDÜĞÜNÜZ VANDALLAR DEĞİLDİR'
"Sizlerin bir farklılığı var. Sizleri bu ülkede taşla molotofla maskeyle ellerinde demir bilyelerle yakmakla yıkmakla değil, fikirle ilimle irfanla kültürle saygıyla sevgiyle mücadele verilebileceğini gösteren gerçekten örnek bir gençlik olarak görüyorum" diyen Erdoğan "Bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir. Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı alçakça katleden o ırz düşmanları asla değildir. Bu ülkenin gençliği işte buradadır" dedi.

'GENÇLERİ TEMSİL EDEN SİZLERSİNİZ'
Erdoğan "İşte burada karşımda duran gençler, sizler bu ülkedeki gençliğin ta kendisisiniz. Birileri ısrarla diğerlerini gündeme getirebilir. Diğerlerini ön plana çıkartabilir. Ama biz biliyoruz ki bu ülkenin gençlerini asıl temsil edenler, ahlakınızla çalışkanlığınızla bilginizle enerjinizle sizlersiniz. Rabbim sizlerden razı olsun" ifadelerini kullandı.

'EY BATI...'
Türkiye'de polisin katlettiği gençleri görmezden gelen Erdoğan "İşte Suriye, Irak. İşte mısır’da Esma’larımız şehit oldu. Bitmedi Myanmar’da Ruanda’da bütün bunlar oldu. Somali’de bunlar oldu. Dünya ne yapıyor? Dünya seyrediyor. Biz suriye’den ve Irak’tan iki milyon insana ev sahipliği yaparken, tüm Avrupa’da 250 bin kişi var. bizi gördüklerinde takdire şayan diyorlar. Ey batı kendine gel kendine, bu bizim medeniyetimizin inancımızın gereğidir de onun için bunu yapıyoruz. Savaşın da bir haysiyeti ahlakı vardır. Bugün Suriye’de Irak’ta olanları görüyorsunuz. Kadın çocuk yaşlı denmeden üzerlerine bombalar atıyor. Uluslararası sularda Marmara gemimize nasıl saldırdıklarını gördük değil mi? Kafalarına kurşun sıkılarak, palalarla doğranarak insanlar katlediliyor" dedi.

'DEMOKRASİ TALEBİNDEN BAŞKA TALEBİ OLMAYAN HALK KURŞUNLANDI'
Gençlere kitap önerirken "başucu" diyeceğine para saklamak için kullanılan "yastık altı" ifadesini kullanan Erdoğan, "Gençler tavsiyem şudur Safahat. Mehmet Akif’in o muhteşem eseri sizin yastık altı eseriniz olsun. Onu okurken istirahate çekilin, öyle bir eser olsun. Üstelik o Akif’ki ömrünün son döneminde ülkesine döndüğünde de fişlenmiştir" diye konuştu.

Erdoğan, din sömürüsüyle dolu konuşmasını "Allahu ekber" nidalarıyla bitirdi.