Berkin Elvan yaşasaydı 21 yaşında olacaktı!

Berkin Elvan yaşasaydı 21 yaşında olacaktı!

Bugün Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan Berkin Elvan’ın doğum günü. Berkin yaşasaydı 21 yaşında olacaktı.

Bugün Gezi direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’nda polisin hedef alarak attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 yılında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın doğum günü.

Daha 15 yaşında polisler tarafından katledilen Berkin, doğum günü dolayısıyla Feriköy’de bulunan mezarı başında ve vurulduğu yerde anıldı. Anmaya Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan, sıra arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

‘BU YAPTIKLARINIZDAN UTANIN’

Elvan’ın vurulduğu yer polis ablukasına alınırken, çok sayıda zırhlı araç mahallenin giriş ve çıkışlarına konumlandırılması dikkat çekti.

Anma başlamadan önce anne Gülsüm Elvan polisin bu tutumuna tepki göstererek “Bu yaptıklarınızdan utanın size acıyorum” dedi.

‘SIRA ARKADAŞIMIZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

Anmada ilk olarak konuşan Liseli Öğrenci Birliği’nden Nazlı Yöyler, 6 yıldır Berkin Elvan için adalet arayışlarının devam ettiğini ifade etti. Olay yeri incelemenin 6 yılın sonunda yapıldığını dile getiren Yöyler, “Biz sıra arkadaşımız Berkin için adalet istiyoruz. Bizler dostumuz Berkin için kardeşlerimiz Ceylan Önkol ve bütün katledilen çocuklar için adalet istiyoruz. Bu uçurduğumuz dilek feneri bizim adalet dilek fenerimizdir. Tüm katledilen sıra arkadaşlarımız için Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu için uçurduğumuz adalet feneridir” diye konuştu.

‘BU ÇOCUKLARIN HEPSİ BİRER BERKİN’

Ardından söz alan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, zor bir süreçten geçtiklerini, Berkin yaşamış olsaydı 21 yaşında olacağını ve onun doğum gününü bu şekilde değil de daha başka türlü kutlayabileceklerini söyledi. Her ne olursa olsun binlerce Berkin’in bugün yanında olduğunu belirten Elvan, “Bu çocukların hepsi birer Berkin. O ölmedi yaşıyor. Bu uçurduğumuz dilek feneri Berkin’in nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet diliyorum. Diğer çocuklar için umut olsun” şeklinde konuştu.

Açıklamalardan sonra Berkin için gökyüzüne dilek fenerleri uçuruldu.