Berkin Elvan katledilişinin 5'inci yılında mezarı başında anıldı

Berkin Elvan katledilişinin 5'inci yılında mezarı başında anıldı

Gezi direnişi sırasında polis tarafından katledilen Berkin Elvan, bugün mezarı başında anıldı. Anmada konuşan anne Gülsüm Elvan, "İçişleri Bakanı'na soruyorum, çocuk burada. Hesabını sorun, hesabını verin" dedi.

İleri Haber

Gezi direnişi sırasında katledilen Berkin Elvan, ölümünün 5.yılında mezarı başında anıldı.

Okmeydanı'nda, 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Elvan için, bugün 14.00’te Şişli’de bulunan Feriköy Mezarlığı’nda anma düzenlendi.

Anmaya, Elvan ailesinin yanı sıra Taksim Dayanışması'ndan Can Atalay, HDP ve CHP'den vekillerle, çeşitli gençlik örgütleri katıldı.

Anma töreninde söz alan Elvan'ın babası Sami Elvan, "Berkin'in, her dakikası, her saati aklımda. Bu nedenle Berkin yaşıyor. Kimsenin aklından çıkmıyor. Berkin sadece benim çocuğum değil hepimizin çocuğu. Ben nefesim yettiğince bu mücadeleyi devam ettireceğim. Taksim Dayanışması'na açılan dava ile de, bu ahlaksızlıklarla da mücadele edeceğim. Bu kişiler gidecek ama biz gitmeyeceğiz. Biz buradayız. Biz kardeşçe yaşayacağız" dedi.

Anne Gülsüm Elvan da, dava sürecinde İçişleri Bakanlığı'nın sorumluların hesap vereceği açıklamasını hatırlatarak, "Orada İçişleri Bakanlığı 'Her kimse, hesap verecek' dedi. İçişleri Bakanı'na soruyorum hani hesap verin, çocuk burada, hesabını sorun, hesabını verin" diye seslendi.

Kabul edilen Gezi iddianamesinde ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Avukat Can Atalay da söz alarak, "Gezi'yi suçlaştırmaya çalışanlar, olmadık bir iddianameyle, burdaki insanların hepimizin anılarına, buradaki ailenin hatıralarına hakaret etmekten çekinmiyorlar" dedi. Atalay, "Bu topraklar bu karanlığı yırtar, bu karanlık gider Gezi kalır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Elvan'ın öldürülmesiyle ilgili görülen davada kayda değer hiçbir aşama kaydedilmezken, sanık polis Fatih Dalgalı da tutuksuz yargılanıyor.