Berkay Ustabaş'a mektup ve telefon cezası!

Berkay Ustabaş'a mektup ve telefon cezası!

'Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak' suçlamasıyla tutuklu bulunan üniversite öğrencisi Berkay Ustabaş'a mektup ve telefon cezası getirildi.

Haziran direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği sonucu başından yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 5 Ocak’tan bu yana tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’a yönelik hak ihlalleri hapishanede de sürüyor.

Gardiyanlar tarafından saldırıya uğrayan ve aralarında Berkay Ustabaş'ın da bulunduğu 6 tutsağa 'görevi başındaki memura direnmek'ten soruiturma açıldı. Açılan soruşturma sonucu tutsaklara 1 Ekim itibariyle 1 aylık mektup ve telefon cezası uygulanmaya başlandı. 

HEM SALDIRDI, HEM 'CEZA'

Ustabaş ve beraberindeki diğer tutsaklar, 9 Mart’ta yapılan açık görüş sonrası gardiyanların saldırısına uğramıştı. Gardiyanların 'kaba dayak' olarak tarif edilen tekmeli, yumruklu ve coplu saldırının ardından “adettendir” dedikleri de gündeme gelmişti.

Yolculuk Gazetesi'nde yer alan habere göre saldırının ardından darp edilen tutsaklara 'görevi başındaki memura direnmek'ten soruşturma başlatılmış; soruşturma sonucunda da Ustabaş’ın da aralarında olduğu 6 tutsağa 1 ay mektup-telefon cezası, 1 ay da görüş cezası verilmişti. 1 aylık görüş-iletişim cezası 1 Ekim itibariyle uygulanmaya başlandı. Mektup-telefon cezasının ardından bir aylık görüş yasağının da uygulanması bekleniyor.

'TECRİTİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ'

Devrimci Gençlik Dernekleri, genel sekreterleri Berkay Ustabaş’a yönelik tecriti sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan paylaşımda, “Tecriti birlikte aşacağız” açıklamasında bulunuldu.