Berkay Ustabaş Meclis Genel Kurulu'nda konuşuldu

Berkay Ustabaş Meclis Genel Kurulu'nda konuşuldu

TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 'Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak' suçlamasıyla tutuklu bulunan Berkay Ustabaş'ı Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

İleri Haber

Gezi Direnişi sırasında polisin gaz kapsülüyle vurarak katlettiği 'Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak' suçlamasıyla 10 aydır tutuklu yargılanan İstanbul Üniversitesi öğrencisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş'ın davasında 4. duruşma yarın saat 13.30'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. Duruşma öncesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Ustabaş'ın tutukluluk durumunu Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.

'GÖREVİMİZ SESİ KISILAN YURTTAŞLARIN SESİ OLMAK'

Erkan Baş, "Sanırım öğrenci arkadaşlarımız da Genel Kurul'u izliyorlar, OHAL ve KHK konuşulunca bir bilgiyi paylaştılar. İstanbul Üniversitesi'nden devrimci öğrenciler bir konuya bizim de dikkatimizi çekiyor. Bizim de milletvekili olarak görevimiz susturulan, sesi kısılan, sesi duyulamayan insanların, yurttaşlarımızın sesi olmak" diyerek Ustabaş'ı Genel Kurul'a taşıdı.

'BEN DE BERKİN ELVAN'IN CENAZESİNE KATILDIM'

"Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş 10 aydır cezaevinde tutuluyor" diyen Baş, Genel Kurul'a seslendi: 

"Tek suçu 'Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak' olarak gösterilen arkadaşımız yarın 4. kez duruşmaya çıkacak. Arkadaşlarımız, İstanbul Üniversitesi'nden devrimci gençler, Berkay'ın ve tüm öğrenci arkadaşlarının derhal serbest bırakılması talebini Meclis'e iletmemizi rica ettiler. Bu arada ekleyeyim: Ben de Berkin Elvan'ın cenazesine katılmıştım. İnsanları cenazeye katılmakla suçlamak yerine 15 yaşında gençlerimizin ölmeyeceği bir ülke yaratmaktır görevimiz diyorum."

DAHA FAZLA