Berfin Özek için çabalar sonuç verdi: İstediği doktor tarafından ücretsiz ameliyat olacak

Berfin Özek için çabalar sonuç verdi: İstediği doktor tarafından ücretsiz ameliyat olacak

Eski sevgilisi tarafından yüzüne asitli sıvı atılan ve yüzünün tamamında ciddi yanıklar oluşan Berfin Özek'in tüm tedavisi Acıbadem Taksim Hastanesi tarafından karşılanacak.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde eski sevgilisi tarafından yüzüne asitli sıvı atılan ve yüzünün tamamında ciddi yanıklar oluşan Berfin Özek'in tüm tedavisini Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle Acıbadem Taksim Hastanesi üstlendi. Özek, istediği doktora ücretsiz olarak ameliyat olabilecek.

Uzun süredir Özek için başlatılan destek kampanyalarının sonuç verdiğini Hürriyet yazarı Ayşe Arman bugünkü köşe yazısında duyurdu.

Arman köşe yazısında, Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle Acıbadem Taksim Hastanesi’nin tüm tedaviyi üstlendiğini belirterek, “İstediği hoca, Profesör Mehmet Mutaf hoca da onu ameliyat ediyor. Tek ameliyat değil bu. Bir-bir buçuk yıllık bir süreç. 5 ameliyat olacak ve Berfin inşallah hayal ettiği gibi, insan içine karışabilmesini sağlayacak yeni bir yüze kavuşacak” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İskenderun'da, 15 Ocak’ta evine dönerken eski sevgilisi Ozan Çeltik tarafından yüzüne asit atılan 19 yaşındaki Berfin Özek, saldırının ardından tek gözünü kaybetti. Özek’in diğer gözünde görme bozukluğu ve yüzünün tamamında da ciddi yanıklar oluştu.

Saldırının ardından yakalanan Ozan Çeltik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yargılamasına henüz başlanmadı.

DAHA FAZLA