Berat Albayrak'tan Barış Terkoğlu hakkında suç duyurusu

Berat Albayrak'tan Barış Terkoğlu hakkında suç duyurusu

Berat Albayrak, Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında “Erdoğan’ın Saray’a çağırıp fırçaladığı başkan kim?” başlıklı haber gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı damadı Berat Albayrak, Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun sebebi ise Terkoğlu’nun hükümete yakın Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ile ilgili yaptığı haber gösterildi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Hak-İş içerisinde yaşanan krizin perde arkasını anlatan söz konusu haberde Bakan Albayrak’a “hakaret edildiği”, haberin “halkı Albayrak’a karşı kışkırtmak için yapıldığı” iddia edildi.

'KURUM SİYASİ ÇIKARIM ELDE ETMEYE ÇALIŞTI' İDDİASI

OdaTV’de 17 Eylül tarihinde “Erdoğan’ın Saray’a çağırıp fırçaladığı başkan kim?” başlığıyla yayımlanan haberde Hak-İş içerisinde yaşanan Erdoğan’ın devreye girdiği ve parti yönetiminden konfederasyon ile ilgili gelen şikâyetler üzerine Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı acil olarak Saray'a çağırdığı belirtilmişti.

Haberde, Albayrak tarafından gündeme getirilen kıdem tazminatı konusunda Hak-İş yönetiminin hükümetin karşısında yer alan sendikalar ile birlikte hareket ettiği yorumu yapılırken, Albayrak’ın bu durumu Erdoğan’a taşıyarak Hak-İş yönetimini şikâyet ettiği iddiasına yer verildi.

Albayrak’ın avukatı Özel’in, suç duyurusu dilekçesinde, “Şüphelinin sorumlusu olduğu kurum siyasi çıkarım elde etmeye çalışmıştır” fikri öne sürüldü.

DAHA FAZLA