Berat Albayrak'ın istifasına muhalefetten tepkiler

Berat Albayrak'ın istifasına muhalefetten tepkiler

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından, muhalefetten ilk tepkiler...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'sağlık sorunları' nedeniyle istifa etmesinin ardından muhalefetten ilk tepkiler gelmeye başladı.

'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

Türkiye İşçi Partisi (TİP); sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'memniyetle karşılıyoruz' dedi. TİP'in sosyal medyada yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Ekonomide hiçbir yetkinliği olmayan Berat Albayrak’ın bakanlıktan istifasını memnuniyetle karşıladık ama sessizce geri çekilişini kabullenmiyoruz. Albayrak yarattığı ekonomik enkazın, açlığa, yoksulluğa mahkum edip söndürdüğü ocakların hesabını verene kadar peşini bırakmayacağız."

CHP'nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil" diyerek konuya ilişkin net bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

'KAYINPEDERİNİ DE YANINA AL'

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, istifaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Telefonu olsa arardım. Çok doğru bir adım attığını, mümkünse giderken muhterem kayınpederini de yanına almasını söylerdim."

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise, "Ekonomiyi “uçuran” damat bakan instagramdan “duygu yüklü” bir mesajla istifa etmiş! Saray medyası ise “reis” açıklama yapmadan olayı görmüyor bile. Çürüyen düzenin çürüyen aparatları. Hepinizi birlikte tarihin çöp tenekesine göndereceğiz!" şeklinde paylaşımda bulundu.

'DAMADIN İSTİFASI OLUMLUDUR'

SOL Parti'den yapılan açıklamada, "Beceriksiz Damat’ın İstifası Olumludur Ancak Çöküşün Asıl Nedeni UCUBE TEK ADAM REJİMİDİR Asıl sorun Türkiye’nin ekonomik birikimine, ekonominin gelişmişlik düzeyine uymayan, tüm yetkileri tek bir kişinin elinde toplayan Başkanlık sistemidir. TOPTAN DEĞİŞTİRELİM" denildi.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, "Ekonomi “şahlanınca” damadı üstünden attı herhalde" paylaşımında bulundu.