Benzine 48 ile 52 kuruş arasında zam geliyor!

Benzine 48 ile 52 kuruş arasında zam geliyor!

Enerji sektörü kaynakları, dolardaki artış nedeniyle benzine 48 ile 52 kuruş arasında zam yapılmasının beklendiğini söyledi.

Yeni haftaya yükselen bir grafikle giren ve dün olduğu gibi bugün de rekor tazelemeye devam eden dolardaki artış, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

T24'ten Eray Görgülü'nün enerji sektörü kaynaklarından aktardığına göre, cuma gecesinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 48 ile 52 kuruş arasında bir zam yapılmasının beklendiğini belirtti. 

Benzinin litre fiyatına son olarak geçtiğimiz hafta 44 kuruş zam yapılmıştı. Motorin ve LPG’de ise zam olasılığı doların gidişatına göre belirlenecek. Fiyat artışının ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 8,10 TL’den 8,62 TL’ye, Ankara ve İzmir’de ise 8,18 TL’den 8,70 TL’ye yükselmesi bekleniyor.  Motorinde ve LPG de ise zam olasılığı doların gidişatına göre belli olacak. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan eşel mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyordu. Ancak, ÖTV sıfırlanınca gelen zamlar doğrudan pompaya yansıyor.

DAHA FAZLA