Bensucan Narlı’yı katleden Serhat Kantaş’a müebbet hapis cezası

Bensucan Narlı’yı katleden Serhat Kantaş’a müebbet hapis cezası

Muğla’da Bensucan Narlı’yı katleden Serhat Kantaş’a müebbet hapis cezası verilirken cinayete yardım eden Emircan Duman’a da 11 yıl hapis cezası verildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde 23 yaşındaki Bensucan Narlı’yı evinde tüfekle vurularak katledilmesiyle ilgili tutuklu 2 sanığın yargılandığı dava devam etti.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Serhat Kantaş ve Emircan Duman ile Bensucan Narlı’nın yakınları, tanıklar, taraf avukatları ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Sendika.org'un haberine göre; Serhat Kantaş’ın avukatı, Kantaş’ın kamuoyunda yaratılan algı nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını ileri sürdü. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, “Oysa aynı vekil Bensucan Narlı’nın katledilmesi sonrası kadını itibarsızlaştırmak için basında demeç vermiştir” diyerek sosyal medyada paylaştı.

Aranın ardından duruşma devam etti.

Sanık Serhat Kantaş için indirim hükümleri uygulanmaksızın müebbet hapis cezası verildi. Emircan Duman hakkında kasten öldürme suçuna yardım etmesi nedeniyle indirim hükümleri uygulanmak şartı ile 11 yıl hapis cezası verildi.

NE OLMUŞTU?

Muğla’nın Milas ilçesinde 13 Mart 2021’de 23 yaşındaki Bensucan Narlı, Serhat Kantaş isimli erkek tarafından evinde tabancayla vurularak öldürüldü.

Serhat Kantaş ve cinayete yardım eden Emircan Duman polis ekipleri tarafından gözaltına alındı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muğla’nın Milas ilçesinde 23 yaşındaki Bensucan Narlı’yı evinde tüfekle vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklu 2 sanığın yargılanmasına 17 Ağustos’ta başlanmıştı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Serhat Kantaş ve Emircan Duman ile Bensucan Narlı’nın yakınları, tanıklar, taraf avukatları ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katılmıştı.

Sanıklardan Serhat Kantaş, çok pişman olduğunu, Bensucan Narlı’yı tasarlayarak kasten öldürmediği iddia etmişti.

Emircan Duman ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelemişti.

25 Ağustos’ta görülen duruşmada ise ifade veren Çetin Erdem isimli tanık, hükümlü/tutuklu olarak bulunduğu cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla dinlendi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, duruşmanın ardından şunları paylaşmıştı:

Tanık, karakol ve savcılık aşamasında ve ek ifadeleri ile de çelişip, duruşmada tüm önceki beyanları ile de tekrar çelişerek, yeni bir kurgu ve senaryo eşliğinde beyanda bulundu.

Sanık Serhat’ın dahi bizzat kabul ettiği bir kısım ifadelerin zıddını iddia etme noktasında beyanlarda bulunmaktan imtina etmeyen tanığın tek bir amacı vardı. Kendisinin de dahil olduğu suç’u ve sanıkları aklamak

Tanığın heyeti inandırmaya çaba sarf ettiği ana eksen, “Bensucan Narlı’nın sanık Serhat Kantaş ile olan ilişkisinin, Serhat Kantaş’ın küçümsemesi nedeniyle Bensucan Narlı’yı (aslında sadece korkutmak amacı ile domuz avında kullanılan fişek ile hazırladığı tüfek ile) dayanamayıp öldürme eylemini ‘kazara’ gerçekleştirmesine” yönelik olduğu yönündeydi.

Dikkati çeken ise, tanık ve aynı zamanda sanık Çetin Erdem, öldürme eylemini gerçekleştiren sanık Serhat Kantaş ve sanık Emircan Demir’e yardım ederek, suç eylemi gerçekleştikten sonra saklanmaları için bizzat yardım ettiği ve delillerin karartılması yönünde etkin destek olduğudur.

Dikkat çeken diğer konu ise, savcılığın soruşturma süresi içerisinde Çetin Erdem isimli erkeğin etkin rolünü ve işlediği suç’u yani bir kadını öldürme planında ki eylemini göz ardı edebilmesi yönünde yargılamanın yapılmasıydı.

Duruşmada bu yanlışın düzeltilmesi için, katılan vekilleri tanık hakkında suç duyurusunda bulunarak, sanık sıfatı ile davaya dahil edilmesi yönünde talepte bulundular.

DAHA FAZLA